Valokuvakeräys

Värtsilän Kotiseutyhdistys ry järjestää Värtsilää koskevan valokuvakeräyksen. Kotien valokuva-
albumeissa ja pöytälaatikoissa lojuu arvokasta paikallishistroriaa, valokuvia. Niitä toivotaan kylätalolle joko arkistoon säilytettäviksi tai lainaksi, jolloin kuvista otetaan kopiot arkistoon.

Mikäli mahdollista kuvien sisällön tunnistaminen on toivottavaa. Mutta muutenkin kuvat kelpaavat.

Tarkoitus on julkistaa lähi vuosina Värtsilän historiaa Moskovan rauhasta 1945 vuoden 2005 kuntaliitokseen.

Esimerkiksi seuraavat aiheet ovat tervetulleita: Valkoinen talo, Patsolan maamiesseurantalo, Uudenkylän maamiesseurantalo, työväentalot, kaikki koulut, Niiralan uittopaikan tapahtumat ja rakennukset, Uudenkylän Terän tanssilava, urheilukentät, vanhan Jänisjoen silta, Kuosmasen silta, vanha  Patsolankosken silta, rajavartioasemat, kaupat, myöskin Irtolan kauppa Lintulan pihassa, kunnan maatilan kuvat eri näkökulmista, Kukkovaaran näkötorni. Miljoonakallion tie ennen kallioleikkausta, Patsolan rukoushuone, Hopeakallion lato, Arppen kartano ennen sen purkamista nykyisen kylätalon kohdalla, taksiautot, paikalliset kuorma-autot, metsästyskuvia, Jänisjoen jokirysät, maantien teko kirkolta Kaustajärvelle, ravikilpailut Uudenkylän maantiellä, Uudenkylän Terän ja Värtsilän Kisan kilpailukuvat, pariolippukunta Värtsin Takojien kuvat, Kaurilan tanssilava, eri yhdistysten toiminnasta otetut kuvat, henkilökuvista ainakin Kalle Käki.

Share

8 comments for “Valokuvakeräys

 1. Sakari H
  10.7.2015 at 16:51

  Toivon onnistumista tässä mainiossa hankkeessa!

 2. Eero-Matti
  10.7.2015 at 19:29

  Kuten myös!

  Autan mielelläni valokuvien skannauksessa jos sellaiseen apua kaivataan. P. 040 3773612 tai eeromattilintunen@gmail.com

 3. Eira Varonen
  10.7.2015 at 20:59

  Värtsin arkistosta löytyy myös “vanhoja kuvia”, jotka jo valmiina sähköisessä muodossa. Kukahan ne kävisi läpi.. Melkoinen homma.

  Tässä yksi linkki Sikkerivaaran silta https://www.vartsi.net/2011/08/23/silloin-rakennettiin/

 4. Eira Varonen
  10.7.2015 at 21:01

  Tässä Värtsin juttu jossa kuvia Värtsilän kylän sillalta https://www.vartsi.net/2012/03/12/janisjoen-vanha-silta/

 5. Eira Varonen
  10.7.2015 at 21:01

  Täältä lisää Värtsilän kylän sillasta https://www.vartsi.net/2010/11/29/vanhat-valokuvat/comment-page-1/

 6. Eira Varonen
  10.7.2015 at 21:02
 7. erkki lintunen
  10.7.2015 at 22:26

  Kiitoksia valokuvakeräyksen alkuvauhdista! Näyttää siltä, että keräys on tarpeellinen. Niin mielenkiintoista tietoa jo heti alkuun. Minua kiinnostaa erityisesti kuva Irtolan kaupasta Lintulan piharakennuksessa ja kuva Kalle Käestä. Myös kuva työväentalosta ennen sen paloa. Se on sijainnut paikassa, jossa myöhemmin oli rukoushuone, joka nyt on Kiihtelysvaaran pitäjän Röksän kylässä (Joensuun kaupungissa). Ja tietysti myös se työväentalo, jonka paikalla nyt on Pesun talo. – Kaivakeepa laatikoita ja albumeita!

 8. erkki lintunen
  14.7.2015 at 3:24

  Tietoa valokuvakeräyksen ja myöskin Myllymuseomme sijoittumisesta valtakunnallisiin raameihin löytyy klikkaamalla: kotiseutuarkistot ja kotiseutumuseot. Olemme siis mukana isossa puuhassa, vaikka asummekin täällä – niinkuin joskus vielä oli tapana vaatimattomasti sanoa – “jumalan selän takana”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *