”Hyönteistentappaja”

Luontoystävällinen hyönteisten tappaja

Tavallisesti en höyrähdä ostamaan mitään uutuutta, mutta tein sen jälleen..

hyönteistentappajaKuljeskelin kaupan hyllyjen välissä jotain rakennustarvikkeita etsimässä kun silmiin osui kaunis laatikko, jossa oli hautalyhtyä muidtuttava kuva ja teksti ”Hyönteistentappaja”.

Tarkemmin tekstiä tutkimalla selvisi, että kyseessä on rahaa ja energiaa säästävä vekotin. Laite houkuttelee UV-valollaan lentäviä hyönteisiä luokseen ja tappaa ne sähköiskulla.

Eipä voinut ajoitus paremmin sattua. Märän kesäkuun vuoksi oli ennätyksellisen paljon itikoita joka paikassa. Olin pahkuroilla raapimisesta itikoiden aiheuttaman kutinan vuoksi. Lisäksi tämä vekotin oli hyllyssä viimeinen joten sieppasin sen nopeasti mukaani ettei kukaan muu ehdi.

En tiedä onko se säästänyt rahaa tai energiaa, mutta ainakin itikoita se on säästänyt. Ainuttakaan hyönteistä se ei ole tappanut enkä ole nähnyt yhdenkään ötökän olevan kiinnostunut siitä. Tosin laite on ollut käytössä vasta pari viikkoa, joten eihän sitä jos vaikka syksymmällä..

Olen pitänyt laitetta eri paikoissa kuten ulkosaunan pukuhuoneessa, ulkona nuotion luona jne.. siis paikoissa missä oli itikoita oikein kuhisemalla.

Tällä kokemuksella voin vakuuttaa, että ei ole pienille vaarallinen. Lisäksi hinta-laatu suhde on kohdallaan; eihän se maksanut juuri mitään.

Alpo Rummukainen

14 comments for “”Hyönteistentappaja”

 1. Mainion ja onnistuneen ostoksen on Alpo päässyt tekemään. Laitehan vaikuttaa huipputehokkaalta. Toimii ilmeisesti etälamauttimena niin tehokkaasti, että pyrkijät eivät pääse elävinä perille. Voi olla, että osa on kuollut nauruun.

 2. Katos kun aina on ns. liikemiehiä, jotka pieraisevat rahaa tyhjästä.
  Minun mielestä ne vihreet kierukat on hyviä, kun pistää palamaan.

 3. Eihän sitä tahtois tehdä pahaa kärpäsellekään,
  mutta…..

  Sisätiloissa olen saanut hyttyset sun muut ötökät
  kuriin laittamalla ikkunoiden alareunaan Raid
  kärpäspyydys -levyjä. Mainos paketin kyljestä:
  Myrkytön, tehokas, siisti ja huomaamaton.
  Lisäisin vielä, että edullinen. Eihän sitä koko
  levyä tarvitse kerralla lätkäistä, leikkaa ja vaihtaa
  tarpeen mukaan.
  *
  Alpoaatoksen – kuten monen muunkin Värtsin
  väkeen kuuluvan – tekstiä ja kommentteja lukee mielellään.

  Kaikkihan tässä ilmatteks ja vapaaehtoisesti ahertavat, niin toimitus, kirjoittajat,
  kuvien ottajat kuin myös lukijatkin. Turha kai mitään olis
  kirjoittaa jos ei kukaan lukisi.

  Kaikesta ja kaikista ei ole pakko tykätä (onneksi),
  vaan joskus mietin, onko meidän silti ihan pakko suihkutella
  ”myrkkysuihkeita” toistemme niskaan?

 4. Mutta eikös ole kaunis vekotin tuo turhake ! Kyllä tuollaisen ostaa mielellään.
  Tuon ostoksen jälkeen olen onkinut tietoa hyönteisillekin vaarallisista vekottimista. Testejäkin on pidetty. Jotkut ovat tappaneet litrakaupalla itikoita 6 viikon kokeessa.

  Tuossa valopyydyksessä saattaa hyvinkin olla ideaa, koska ainahan hyönteiset parveilevat valojen ympärillä ja työntyvät lamppujen sisäänkin. Ja UV valo varsinkin. Esimerkiksi Öllölän tanssilavan ovipielessä on UV-valo, jolla tarkistetaan tanssiväen kulkuoikeus sisään.
  Ken on käynyt siellä lavalla tai sen läheisyydessä niin olette varmaan todenneet, että koko lavan seutu kuhisee itikoita, varsinkin kesäisin. Mielestäni se on kiistaton todiste UV valon tehokkuudesta itikoiden houkuttelemiseksi. Pitäisi vain ratkaista niiden tuhoaminen ja loppusijoitus mahdollisimman monia tyydyttävällä tavalla.

 5. Antakaahan itikoitten inistä ja lisätkää vaatetta. Pääskysetkin tarvitsevat ruokaa. Mitä tulee karkottimiin niin haastan kaikki lahjoittamaan hyväntekeväisyyteen sen summan mitä käytätte toimimattomiin karkottimiin…mitä tulee karkottimen ulkonäköön niin kauneus taitaa olla katsojan silmissä näin ekoihmisen mielestä….😃

 6. Tässäkin itikka-asiassa on niin monta puolta.

  Okei, pääskyset tarvitsevat ruokaa, mutta tää pääskysten ruoka aiheuttaa meille monelle allergisia reaktioita. Kun minun kimppuuni käy tällainen verenimijä, listin sen takuuvarmasti. Pääskyset saavat syödä sitten raadon, jos paikalle sattuvat.

  Täällä kaupungissa en kuitenkaan tarvitse tappamiseen mitään härpäkkeitä. Jos asuisin maalla, niin asia menis uudelleen harkintaan.

 7. Keksispä joku kunnollisen punkin karkottimen. Ne vasta ikäviä otuksia ovat. Mikä lie ollut Luojan tarkoitus niitä luodessaan?

 8. Juu..allergiat onkin eri juttu. Sympatiat kyllä allergisten puolella. Mutta meillä muilla…kun kuukauden kuunnellu narinaa. Onniin paljon itikoita ettei voi olla ulkona. Onniin kova tuuli ettei voi istua ulkona…ja jopa yhtenä päivänä että onpa kuuma….punkit on hankalampi ongelma. Niistä ei taida olla edes pääskyn ruuaksi….ainut positiivinen puoli lie että talvella niitä ei ole.

 9. Tuo ilmoista nariseminen on ihan turhaa. Niille myö kun ei kuitenkaan mitään voija.

  Vaikka onhan ne ilmat (hyvät tai huonot) tietysti turvallinen puheenaihe.

 10. Ilmoja riittää……..sanotaan. Jos ei muusta saa puhetta aikaiseksi, niin säästä voi aloittaa.

  Monetkaan ei itse huomaa, että valittamisesta on tullut tapa. Lukiessa Karjalaisen tekstiviestejä, tulee mieleen, näkevätkö valittajat napaansa pidemmälle. Monet kirjoittajat varmasti tahallaan provosoivat viesteillään.

  Eiköhän meillä ole kaikki aika hyvin, mitä muualla maailmalla on.

 11. Yksi mäkäräinen on aivan eri asia, nimittäin se Kaisa. On kuitenkin niin iso, ettei iholle hypi. Mutta grillillä kai viihtyy, kun vauhti ladulla niin kovaksi kiihtyy.

 12. Niin, ja pohojalaaset ne laittovat pienet savut ilimahan palamahan, ennen kun kyyristyvät jakkaralle itikoota illaalla lypsämähän. – Anteeeksi, Alkio, meniköhön tuo murre ihan oikein. Mutta ei nyt kuitenkaan siitä inistä.

 13. Noiden hyönteisten tappoloukkujen virallinen testiaika on kuusi (6) viikkoa. Niinpä minäkin sammutan tuosta tappovehkeestä virran ja julkaisen tuloksen. Varasin jo aikoja sitten vaakan punnitusta varten ja pienen lapion millä saalis kauhotaan vaakaan punnitukseen.
  Tulos on tämä:

  Koiperhosia kuusi (6) kpl
  Itikoita neljä (4) kpl
  mäkäräisiä yksi (1)
  lutikka (1) sellainen mitä mansikoiden mukana syödään.

  Loukku oli sijoitettu ulos korkean tolpan päähän.

  Tarkkaavaiset lukijat lienevät kanssani samaa mieltä, ettei tuo vekotin ollut kovin suuri uhka pääskysille eikä muillekaan hyönteisten syöjille.

  Nyt kun pahin itikkakausi on ohi niin muutan tuon härpäkkeen lintujen käyttöön sopivaksi. Tyhjensin tuosta häkistä pois tappoelementit. Nyt siihen mahtuu muutama talipallo. Ja kun katossa on se UV ledivalo niin näkee käydä syömässä pitkin pitkää yötä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *