Juhannuskokolla Sääperin rannalla

Juhlavasti palaa kokko Sääperin rannalla

Juhlavasti palaa kokko Sääperin rannalla

Juhannuksena Värtsilässä paloi monta kokkoa. Kutsu kyläläisille kävi myös kokkojuhlaan vanhalle Sääperin vartiolle. Joukko vartiolla työskenteleviä talkoolaisia, mukana kansallisuuksia aina Hongkongista ja Uudesta-Seelannista saakka, oli valmistellut hauskat puitteet suomalaisen juhannuksen vietolle. Hämmästyttävää oli se vaikkei kokkojuhlaa ”mainostettukaan” Tohmajärven suuntaan, valtaosa kokolle saapuneista oli Värtsilän ulkopuolelta saapuneita vieraita.

Sandy ja Dennis tekivät inkkarikasvomaalauksia lapsille

Sandy ja Dennis tekivät inkkarikasvomaalauksia lapsille

Runsas lapsiperheiden määrä ilahdutti kokkojuhlan tekijöitä. Perheen nuorimmat oli huomioitu ja heille oli järjestetty mm. inkkarikasvomaalausta sekä heitä varten avattiin myös hauska ”viidakkopolku”. Sieltä löytyikin mitä ihmeellisempiä paikkoja, oli peikon koloa, jättiläisen vuorta, tiikeri, norsu ja jopa Nooan arkin kokkapuukin polun varresta löytyi. Lasten ilona vartion alueella oli myös lauma hellyttäviä alaskan malamuutteja, kanoja sekä arvokas kukko-herra. Vieraiden jaloissa talon sisätilaan tehdyssä ”pop-up kahvilassa” vipelsi myös kesy Vladimir –pupu!

Lapsia ilahdutti puolen kilometrin pituinen viidakkopolku

Lapsia ilahdutti puolen kilometrin pituinen viidakkopolku

Kokon lisäksi tarjolla oli pientä purtavaa, Jupin valmisti isolla rautapannulla thairuokaa, grillimakkaraa sai paistella halukkaat ihan itse ja varta vasten iltaa varten kyhätty pop-up kahvio tarjosi mm. kahvia, mehua, omia leivonnaisia sekä kotitekoista jätskiä. Muutaman kympin kahviotuotto tulikin tarpeeseen, sekin auttaa vartiolla asuvien talkoolaisten ylläpitokuluissa.

Tarjolla oli pikku purtavaa

Tarjolla oli pikku purtavaa

Ennen kokon polttoa rovasti Erkki Lintunen piti rannassa juhannushartauden.

Kaikkineen paikalla oli vajaat neljäkymmentä juhannuksen viettäjää.

Teksti ja kuvat: Eero-Matti

 

 

 

Jänisjoki juhannuspäivänä. Kuva: Terhi Hirvikallio.

 

 

 

1 comment for “Juhannuskokolla Sääperin rannalla

 1. Juhannuksenvietosta Värtsilässä voisi kirjoitella mielipiteitä alkaneella viikolla – mietintämysyyn siis.

  Kertasin mielessäni entisten aikojen juhannuskokkoja täällä. Niitä on ollut monenlaisia ja monissa paikoissa. Olisiko nyt mahdollista luoda ihan uusi, meitä kaikkia yhdistävä, perinne: VÄRTSILÄN JUHANNUS?

  Paikka? Ohjelma? Järjestäjät?

  Olisiko mahdollista, että tapahtuman keskus olisi Arppen piha? Kokon polttaminen paloturvallisesti riittävän kaukana rakennuksista! Ja onhan VPK ihan samassa pihassa!!! Voisi sammuttaa heti hiilet, kun liekit ovat hiipuneet? Kesäteatterin ja viljamakasiinin tilat? Hotelli Joki? Uimaranta – sitten kun se on lopulta saatu sillan kupeelle? JA SOUTELUT JA MELONNAT JÄNISJOELLA!!! Ohjelmaa aamuun asti. Eikä maksa maltaita!

  Värtsilän Pitäjäyhdistys! Ohjelmatyöryhmä pystyyn viimeistään helmikuussa vuonna 2016 !!!

  Mahottomat mahollisuuvet!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *