14 comments for “Viikon puheenaiheet, vko 25

 1. Milloin ja missä tämä Värtsilän Teräs pitää kokouksia ? Luulisi, että on täytynyt kokouksia pitää kun Uudesta-Värtsilästä möi urheilukentän. Olen ollut jäsenenä jo 50- luvulla ko. seurassa.

 2. KOKO PERHEEN ”POP-UP” JUHANNUS KYLÄLÄISILLE!
  Sääperin vanhalla vartiolla ”Erakkorannassa” aattona klo 19-21

  • (iso) kokko poltetaan klo 20
  • juhannushartaus rannalla klo 19.30 (rovasti Erkki Lintunen)

  MUKSUILLE MUKAVAA NÄHTÄVÄÄ JA KOETTAVAA…
  * inkkarikasvomaalausta
  * ”viidakkopolku”
  * yrttikylpypalju lämpimänä
  * Alaskan malamuutteja, kanoja…

  TARJOLLA PIKKURAHAA VASTAAN…
  * kahvia & teetä, marja- ja hedelmäsmootheja, mehua
  * kotitekoista jäätelöä
  * grillimakkaraa (itse paistettuna)
  * salaattia ja aasialaista ruokaa
  * Intialaista päähierontaa (tutustumista varttitunnin pätkissä)

  Ps. alkoholijuomien mukana tuominen ei ole suotavaa!

  TERVETULOA!

 3. Todella hieno juttu tällainen koko perheen yhteinen tapaaminen.. ja mielellään vielä koko kylän yhteinen. Kiitos Eero-Matille jo etukäteen juhlista.

  Viinijärvellä eräs perhe piti takavuosina ns. kakarakekkereitä. Siinä perheessä ei pidetty kenenkään synttäreitä tai nimppareita. Kaikki juhlat (varsinkin lasten) pidettiin kertarysäyksellä keskellä kesää. Sinne kutsuttiin kaikki. Pullaa paistettiin pakasteeseen pitkin kesää. Kutsulappuja jaettiin kaikille lähiseudun lapsille. Juhlat kestivät melkein koko päivän ja tekemistä riitti.. olihan partiolaiset, Liperin Kokko-veikot asialla.

 4. Värtsilän teräs on terästä, joka kestää tarinan ilman ruosteen ruskistamaa pintaa. Olisi kiva nähdä nuoren taitajan kätösten, älynystyröiden käyttäjän tekemänä tarina totuuteen perustuen järvimalmin elämänkaari järven pohja teollisuuden moniin tarpeisiin. Järvimalmi on ehtymätön luonnonvara hapettuen syntyy järven pohjassa. Auroiksi ne pitäisi takoa kivistä peltoa kyntämään. Kivisenpellon aura antoi kehdon siemenille, sadon lapsiperhettä kasvattaville vanhemmille elättämään lapset tulevaisuuden tekijöiksi. Rautaa vuorimalmista nykyään jalostetaan, jota paljon löytyy ja siitä aseita tehdään. Ihmiskunta ei näköjään opi mitään omasta historiastaan.

 5. Milloin me suomalaiset opitaan tekemään asioita yhdessä?Kateus toisia kohtaan ja oman navan tuijottaminen on tuhonnut ja tuhoaa monta yhteistä hyvää asiaa.

 6. Niin Matti muistathan historiasta yhteistyöhön kykenemme silloin kun kasakan puukko on omalla kurkulla.

 7. Kateus on valitettavasti kaikkien kansallisuuksien yhteinen, ns. perisynti! Ei vain pelkästään suomalaisten! Älkäämme syyllistäkö itseämme. Kyllä se osataan muuallakin maapallolla!

  Kateus on ihmisen primitiivinen ominaisuus.

  Eläimetkin ”kadehtivat” ja osaavat tämän ”perisynnin”: kadehtivat ja tappelevat mm. reviiristä, ruuasta, suvun jatkamisesta..

  Ihmisistäkin näitä primitiivisiä piirteitä löytyy, luonnollisesti. Jonkinlaisia ns. ”eläimiäkin” ihmiset ovat tässä luomakunnan systeemissä.

  Mistä ”ihmiseläimet” sitten ”taistelevatkin” ja kadehtivat toisiaan .. oletan että rahasta.. ja siitä että toisella sitä on enemmän kuin esim. minulla.. sitä rahaa.. tai valtaa!

  Luontodokumenttien katsominen televisiosta on mielenkiintoista ja avartavaa! siellä näkee usein myös ihmisen käyttäytymistä, olipa dokumentin aihe eläinlajina esim. apina tai karhu. Yhtäläisyyksiä löytyy, ja paljon! Perhe, jälkikasvu, ruoka, reviiri…

  Olkaamme toisillemme myös armollisia/ymmärtäväisiä. Meitä on moneen junaan! Opetellaan olemaan ja toimimaan yhdessä, toistemme kanssa ja yhteisten hyvien asioiden eteen!

  Iloitsemaan toisen onnesta ja menestyksestä! Olipa se sitten taloudellista tai henkistä! Jaetaan saalis, hymyillen! Se on sitä inhimillisyyttä!

 8. Yhteisöllisyyden, yhdessä elämisen ja yhdessä tekemisen merkiksi on tehty Värtsiläviiri. Tiettyinä päivinä kalenterin ohjeiden mukaan liputetaan Suomen lipulla. Muulloin arkena ja sunnuntaina annetaan Värtsiläviiri liehua, eikä piirretä kartalle viivoja.

 9. Kylläpä osasit kirjoittaa kauniisti ja ihan nappiin, Eira!

 10. Juhannusjuhlat ”pop-up” tyyliin olivat ja menivät täällä Sääperinrannalla. Kiitos mukana olleille, hauskaa ainakin oli, sää suosi kokon polttoa. Harmi vaan ettei kyläläisiä tällä kertaa saatu innostumaan mukaan. Juttua ehkä vielä luvassa…

 11. POP-UP -juhannusta olisi voinut olla viettämässä enemmänkin värtsiläisiä!?
  Talkoolaiset olivat nähneet paljon vaivaa tilaisuuden eteen. Oliko sitten virhe siinä, että piti hilata rovasti paikalle tunnelmaa pilaamaan? Mutta aikahan parantaa tämänkin, ja papit ovat sitten turvallisen kaukana Kemienmäellä ja sen takana.

 12. Sattui istunnon ajaksi lukemiseksi vanha tapahtumakalenteri. Siinä oli kotiseutuyhdistys ansiokkaasti laittanut tilinumeronsa mainoksen jatkoksi. Hyvä! Oli siinä pitäjäyhdistyksenkin esite. Mutta missä tilinumero? Onko rahaa niin että ranteita pakottaa vai mikä on syynä ? Jos semmoinen numero olisi useammin nähtävillä, saattaisi joku euro tilille kilahtaa ihan kuin vahingossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *