5 comments for “Messu Värtsilän kirkossa 7.6.2015

 1. Messun jälkeen siirryttiin seurakuntakodin puolelle. Elina Luukkaisen entiset oppilaat, Ulla, Kaisu ja Riitta, olivat leiponeet pullat ja kakut. Sisko keittänyt kahvit. Vapaaehtoinen kahviraha ja arpajaistuotto, 335,50 euroa, annettiin Värtsilän kirkon kunnostamiskulujen kattamiseen Kotiseutyhdistyksen kautta entisten keräystulojen lisukkeena.

  Kahvituksen jälkeen alkoi alkukesän musiikkituokio Esa A Luukkaisen ja pianisti Jussi Mäntymaan johdolla. Musiikkituokion sisältö sai aiheensa Jaakko Haavion runosta ”Kastemaljaan heijastuu”, jonka Elina Luukkainen on säveltänyt. Se on esitetty Esan toimesta ensi kerran Värtsilän kirkossa pidetyssä kastetilaisuudessa 19.2.1995. Laulun ”Kastemaljaan heijastuu” sanat jaettiin läsnäolijoille kotiinviemisiksi toivoen samalla, että se saisi runsaasti käyttöä kaste-ja muissakin perhejuhlissa. Kuorojenkin ohjelmistoon sen voisi liittää.

  Yli satahenkinen osanottajajoukko sai kokea mieliin painuvan juhlan Värtsilän 65-vuotiaassa kirkossa. Seuraavan kerran samaa tunnelmaa voi aistia Värtsiläpäivillä su 19.7. Silloin klo 10 alkavassa messussa palvelee papit made in Värtsilä, seitsemän Värtsilässä syntynyttä pappia. Ja klo 18 kirkkomme suunnittelijan Veikko Larkaksen tyttärentytär Ninni Poijärvi konsertoi kirkossa. Hän kiertää isoisänsä kirkkoja eri puolilla maata, vuorossa Värtsilä.

 2. suuret kiitokset värtsilän aktiiveille ja tilaisuuden osanottajille – elina ja eero olivat kovin iloisella mielellä tapauksesta – tuolta vierashuoneen puolelta huutelevat terveisensä! samoin pianisti pekka mustaniemeltä terveiset kaikille!

  hauskaa kesänjatkoa kaikille – värtsiläpäivillä tavataan!

 3. Kiitos, Esa! Avuttasi juhla olisi ollut matala. Pianistin nimikin tuli nyt oikaistua, siis Pekka Mustaniemi. Terveisiä Elinalle ja Eerolle! toivottaa potaattipappi

 4. Video Kastemaljaan heijastuu tilaisuudesta on katsottavissa ja kuunneltavissa Värtsi verkkolehdessä maanantaina 8.6.2015 klo 6

 5. Klo 5.20 – odotan jännityksellä kahvimuki kädessä! Kiitos, Eira, aktiivisuudesta ja taitojesi antamisesta yhteiseksi hyväksemme!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *