Lotta Levoton

Stressihuumoria/
Levoton tyttö ja levottomat kaverit/
Kirja tyttöjen mieleen

Alice Pantermyller/Daniela Kohl: Lotta levoton ja suuri kanikaaos, Lasten Keskus 2015

Lotta aloittaa vitosluokan. Hän on siis jo kymmenvuotias ja täydessä hurlumhei-iässä. Vauhtia riittää hänellä ja hänen yhtä raisulla kaverillaan Pippurilla. Uusi opettaja esittelee itsensä Kirsti Kakkeliksi ja varottaa, että joka vitsailee hänen nimestään, kokee kituliaan kuoleman. No Pippuri tietysti täräyttää heti jälki-istunnon arvoisesti: – Kirsti Kakkeli kakkii!
Tytöille sattuu yhtä ja toista. Mutta Lotta on tosi kateellinen kaverilleen Pippurille, koska tällä on lemmikkieläimiä vaikka muille jakaa. Niinpä Lotta pyytää yhtä kania itselleen ja Pippuri suostuukin antamaan hänelle yhden, jonka nimi on Ruppana.

Ruppanan takajalat ovat kuin velliä, koska televisio on pudonnut sen jaloille. Tästä lahjasta Lotta suuttuu ja läimäyttää oven kiinni. Ystävyys on katkolla jonkin aikaa, mutta kyllähän tytöt sopivat. Tytöt jopa päätyvät myymään Pippurin kaneja ja eräs spurgu ostaisikin, kun vain hinnasta sovittaisiin. Mutta ei sovita, kun tytöt saavat tietää, että parransänkinen ukko söisi kanit lounaakseen. Marketista saa kuulemma halvemmalla valmiiksi lihoiksi pistettyjä kaneja. Kympistä hinta putoaa kolmen euron kautta euroon, mutta kukaan ei halua kaneja.

Alice Pantermyller ( s.1968)on palkittu saksalainen lastenkirjailija. Hän työskenteli opettajana ja kirjakauppiaana ja
toteutti viimein lapsuuden haaveensa ja ryhtyi kirjailijaksi.

Daniela Kohl ( s. 1972) aloitti kuvittajan uransa jo lapsena ja möi piirroksiaan perheenjäsenille. Hän on opiskellut taidetta ja
kommunikaatiosuunnittelua. Kohl asuu Mynchenissä.

Kirja vaikuttaa letkeän humoristiselta, mutta olisikohan siinä mukana myös väsyttävää huumoria, koska jatkuva tapahtuminen ja huumori ei voi pitkän päälle kiinnostaa.

Jouko Varonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *