Rikoksia ja rakkautta

7 tarinaaPliisuja rakkausjuttuja/Toimittajan fudut ja rakkaus/Viinatrokarin kuolema

Rakas, 7 rakkaustarinaa, Karisto 2014
Rikos, 7 rikostarinaa, Karisto 2014

Toimittaja saa kenkää työpaikasta, mutta vielä olisi oljenkorsi, kunnon juttu, joka saa pomon silmälasit säröilemään. Niinpä Hanna lähtee maaseudulle ystävättärensä luo. Siellä odottavat myös jutun ainekset, kun paikkakunnalla oleilee salaperäinen kirjailija, jonka paljastaminen olisi jymyjuttu. Kirsi Pehkosen tarina eroaa edukseen monesta muusta viihteellisestä rakkausnovellista. Tietysti mukana on myös Anneli Kivelän novelli, joka perustuu tunnettuihin Katajamäki teemoihin.

Lueskelin juttuja väliin väsähtäneenä. Kustantaja tosin kehottaa naisia ottamaan konvehtirasian esille ja syventymään sohvalla näihin juttuihin, joissa rakkaus voi löytyä vaikka oman kumppanin suunnalta tai sitten menomestoista. Joskus luokkatoverikin voi osoittautua ainoaksi oikeaksi.

Kirjan kirjoittajat ovat kaikki naisia, joten mieslukija kokee vähän siirappisen sivumaun näihin tarinoihin tutustuessaan.

Mieskirjailijat taas ovat tehneet kirjallisen rikosjuttuja. Niihin mahtuu monenmoista, lähinnä henkirikoksia, koska yleensä kunnon rikosjuttua ei tehdä ilman ruumista. Timo Sandberg ja Seppo Jokinen ( Johtolanka palkitut), sekä Finlandia-ehdokas vuodelta 2013 Juha-Pekka Koskinen, tähdittävät kirjaa ja toden sanokseni, taitavien rikoskirjailijoiden kynän jälkeä kelpaa lukea. Sandberg kertoo leirintäalueen epäillystä namusedästä. Mukaan mahtuu myös tarina vanhasta murtomiehestä, joka siirtyy kovempiin puuhiin.

Pidin dekkarikirjaa laadukkaampana. Tietysti se voi johtua siitä, että toiminta on mieskriitikolle mieleen ja rakkaussiirappi on taas paremmin naisväen makuun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *