Pistelevä villapaita

Pistelevä villapaita – Ristillisiä murretarinoota

Kerron erittäin mielenkiintoisesta äänikirjasta. Heli Karhumäki, Lapuan Tuomiokirkkoseurakunnan tiedottaja, on julkaissut otsikossa mainitun kirjan, josta hänen itse lukemanaan on valmistettu myös äänikirja.

Saimme Ullan kanssa sen lainaksi Päivi Kivivuorelta, joka puolestaan on sen lainannut Tohmajärven kunnankirjastosta.  Olemme useaan kertaan kuunnelleet Heli Karhumäen mainiota pakinointia, joka uppoaa syvälle sydämeen. Hänen oivalluksensa evankeliumien kertomuksista tähän aikaa tuotuina osoittavat hämmästyttävää taitoa ja mikä tärkeintä myös kristillisen uskomme syvällistä ja selvästi elämässä koettua tuntemusta.

En lähde tämän enempää kuvailemaan kirjan ja äänitteen sisältöä. Suosittelen siihen tutustumista lämpimästi. Erityisesti suosittelen sitä äänikirjan avulla. Pohojalaanen murre – juuri kuultuna – antaa tekstiin oman mausteensa. Murre on myös täysin ymmärrettävää suomenkieltä.

Äänikirja on niin kiinnostava, että sitä kuuntelee yhä uudestaan. Niinpä on olemassa se vaara, että lainausajat pitkittyvät. Sen vuoksi kannattaa harkita, että äänite hankitaan porukalla ja pannaan kiertämään. Jossain vaiheessa porukka voi kokoontua vaikka kahvikupin äärelle pagisemaan. Ajattelen nyt esimerkiksi EL:n Värtsilän yhdistyksen pirteitä ikäihmisiä. Kun laulatte, niin välillä voitte vaihtaa koneeseen Helin äänen. Ja kotona voitte vuorollanne kuunnella pitempiäkin jaksoja.

En kuitenkaan suosittele nukkumaan menon alkupalaksi. Niin kiinnostava pakinointi ei totisesti nukuta. Äänikirjan hinta kaupoissa näyttäisi liikkuvan jossain parin kympin paikkeilla eli noin kymppi per levy. Ei siis kallista kuultavaa, eikä kukaan tyrkytä nenän eteen kolehtihaavia tai papinsäkkiä Helin ”saarnan” jälkeen. Ihan ilimaasta on.

5 comments for “Pistelevä villapaita

  1. Syötin ”kuukkeliin” hakusanan pistelevä villapaita. Löytyi ja pienen selaamisen jälkeen kirjaesittely. Sain sen tiedon minkä tarvitsin ja se siitä.

  2. Erkki, mukavaa, että tykkäsitte Karhumäen jutuista. Niin arvelinkin. Minusta hänen puheissaan on elämän läheistä, huumorilla sävytettyä sanataituruutta. Hän tuo evankeliumin asian ihmisen arkeen tavalla, joka ei aseta mitään ehtoja, mutta tarjoaa armoa ja lämmintä matkakumppanuutta lähimmäiselle.

  3. Ulla on kylässä Pohjanmaalla ja on antanut tuttavalleen 60-vuotislahjaksi Pistelevän villapaidan. Hyvä lahjaidea! Sopii muihinkin juhliin rippijuhlasta alkaen!

  4. Voi kuulkaa ihimiset, miten tämä kiriootus ja kommentit mua lämmittää ja pönkää taas askeleen etehen päin! Sitä ei voi tietää, kun lähettää tarinoota maailmalle, että kuulooko joku ja antaako ne kellekkään mitään. Sitä on aina ihan ökkööksis, kun kuuloo että johonaki on kuultu ja tykätty 🙂 Taivaan Isä teitä kaikkia hyvästi siunakkoon! T. Heli K.

  5. Äitini halusi lapsilleen ja heidän kumppaneilleen lahjoittaa Sirkka Könösen elän aiheiset villapaidat. Valita sai karhu, kettu, hirvi, riekkoaiheiset kuviot. Minusta se on hieno muisto äidistäni. Muistelen häntä silloin kun villapaidan päälleni puen. Tämä villapaita on minulle aarre.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *