Paras koulupäivä ikinä!

Harkkolammen idylliä! Kesähelle, kaunis lampimaisema sekä kylän koululaiset uimassa.

Harkkolammen idylliä! Kesähelle, kaunis lampimaisema sekä kylän koululaiset uimassa.

”Tää on paras koulupäivä ikinä!” Tällaisia toteamuksia kuultiin Värtsilän koululaisilta perjantaina, syyslukukauden kolmantena koulupäivänä. Toki päivän ohjelmakin oli poikkeuksellinen; lähdimme aamulla linja-autolla Harkkolammelle uimaan ja pelailemaan sekä nauttimaan kesähelteisestä päivästä. Kun säät kerrankin olivat kesäiset ja puhdas Harkon lähdevesi miellyttävän lämmintä, niin oliko perjantain lukujärjestykseen muuta suunniteltavissa kuin uintiretki?

Harkkolammella on aidattu matala ja turvallinen uima-alue oppilaille, jotka eivät ole vielä täysin varmoja uimataidoistaan. On myös laituri, josta on mukava lähteä uimaan syvään veteen ja vieläpä on yksi ankkuroitu laituri sukeltelijoita varten. Lisäksi rannalla on lentopallokenttä verkkoineen sekä hiekka-alue, jossa voi heitellä frisbeetä tai pelailla muita palloiluja.

Toki veden tuntumassa rannalla on myös mahdollisuus nauttia auringosta, vaikkapa eväitä syöden. Myös varjoa löytyi isojen puiden lähistöltä. Siis kaikkea tarvittavaa löytyi onnistuneeseen rannalla vietettyyn koulupäivään. Kun Annelin laittamat retkieväät olivat mukana, koulupäivä oli kenties ”paras”. Ehkäpä kuvat kertovat tunnelmista.

Olemme palanneet kouluun ja näillä kesäisillä tunnelmilla tervehdimme taas Värtsin lukijoita!

Vuokko ja Värtsilän koulun väki

uimassaolleidenkengät

Uijia ja heidän kenkiensä kokoelma.

Sämpylät maistuvat.

Sämpylät maistuvat.

Välillä rannalle lentopalloa pelaamaan.

Välillä rannalle lentopalloa pelaamaan.

Jalkapalloa ja oleilua uimisen ohessa.

Jalkapalloa ja oleilua uimisen ohessa.

8 comments for “Paras koulupäivä ikinä!

 1. Luulenpa niin, jotta tätä herkkua ei tarjota lapsille joka koulussa.

 2. Wau,ompa Teillä ollut hieno koulupäivä.

  Harkkolampi on kyllä mainio uimapaikka.Sen veden kirkkaus on poikkeuksellinen.Vuokko antoi sille selityksen näin asiaa ennen tietämättömälle.Lähdevettä!
  Kyllä meillä on hieno maa.Voidaan uida juomavedessä!!Se on rikkaus josta täytyy tulla Suomelle merkittävä vientituote
  jo lähitulevaisuudessa.

 3. Värtsilän koulu jaksaa yhä uudestaan ilahduttaa tarinoilla, milloin mitäkin mukavaa on tapahtunut. Ja kun sellaista tapahtuu, se tietysti antaa koulunkäynnille intoa, motivaatiota ja tuloksia.

  Uskon, että myös koko henkilökuntakin kokee työnsä mielekkyyden. Lukkareiden ja karttakeppinen opetusmetodit ovat historiaa.

  Harkkolammen uimapaikka on aivan parhaasta päästä. Kiitos kunnalle, että sellainen on, ja toivottavasti siitä pidetään jatkossa huolta! Pistäytyessäni paikalla tein kyllä havainnon, että tiettyjä huolto- ja korjaustoimia olisi ensi tilassa aiheellista suorittaa.

 4. Kiitos Vuokko kuvista ja raportista! Pieni suloinen haikeus hiipi mieleen lukiessa ja katsellessa. Paljon iloista touhua sisältyy koulutyöhön sen arkisemman aherruksen ja puurtamisen vastapainona. – Lämmin tervehdys kaikille sinne koulun maailmaan!

 5. Onko lammella lautta ja laituri? Vain laituri irti ja kiinni? Minä vain uteliaisuuttani kyselen.

 6. Lissu, kiitos kysymästä, kyllä Konsta on jo kotona. Sama poika kuin lähtiessään ja kuitenkin niin erilainen. Varttunut ja vahvistunut, saanut uutta näkökulmaa elämään. Vaihtovuosi on ollut hieno ja avartava kokemus.

 7. Onnea ja menestystä ja uusia elämyksiä kaikille koululaisille! Tervetuloa kotiin, Konsta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *