Yllättävää iloa Kanadasta!

Konsta-ja-Bruke

Bruce ja Konsta tapasivat yllättäen Kanadassa!

Vaihto – oppilas Konstan muistorikas vuosi Kanadassa on lähestymässä loppuaan. Vielä viikon verran hän on Suurella Matkalla 43 muun vaihtarin kanssa. Porukka lähti liikkeelle Prinssi Edwardin saarelta juhannuksen aikoihin, ja matka on edennyt jo Calgaryyn saakka.

Pari päivää sitten Konsta kirjoitti kovasti innostuneena, että Calgaryssa oli joku iso monipäiväinen juhla. Valtavan paljon väkeä ja paljon kivoja tapahtumia. Vaihto-oppilaiden bussi oli ollut juuri lähdössä jostakin jonnekin, kun matkanjohtaja oli tullut hakemaan suomalaiset eli Konstan ja Naantalin seudulta kotoisin olevan tytön vielä ulos. Bussin vieressä oli odottamassa hymyilevä, suomea murtaen, mutta varsin selvästi puhuva mies. – Ja kuvitelkaa! Hän oli tietysti Bruce, se Tohmajärvellä ja Värtsilässä noin kolmekymmentä vuotta sitten vaihto-oppilasvuotensa viettänyt kanadalaispoika!

Bruce oli liikkeellä turistiryhmän kanssa ja varmaan huomasi Rotary – vaihtareiden bussin. Hänen rakkaudestaan Suomea ja suomalaisia kohtaan kertoo se, että hän vaivautui kyselemään, onko joukossa suomalaisia. Ja sitten hän löytää pojan, joka on kotoisin siitä pienestä Värtsilästä, jossa hän itse asui aikoinaan muutaman kuukauden Pusan Mirjan ja Sepon kodissa.

Minua ilahduttaa ja suorastaan liikuttaa, että Konsta sai tällaisenkin unohtumattoman elämyksen muistojensa joukkoon. Tuntuu hienolta, että täällä on osattu pitää kaukaa tulleesta nuoresta miehestä niin hyvää huolta, että vielä näin monen vuoden jälkeen vahva yhteys on tallella. Siinä on minulla Rotary-klubini nykyisenä nuorisovaihdosta vastaavana opiksi ottamista!

Päivi Kivivuori

Share

7 comments for “Yllättävää iloa Kanadasta!

 1. Hieno uutinen, Päivi! Tervetuloa, kummipoika, takaisin Karjalaan! Toivottavasti et ole unohtanut äidinkieltäsi, niin että osaamme jutella!

 2. Aika lailla yllättyneitä taisivat olla molemmat, sekä Bruke että Konsta. Silloin tällöin skypettelemme Bruke kanssa, mutta nyt Konstan tavattuaan Bruke soitti meille ihan hetikohta tuon yllättävän tapaamisen jälkeen ja lähetti sähköpostilla tuon kuvan komeista pojista.
  Yhteydet pelaavat himpun nopeammin kuin purjelaivojen aikaan.

  Kiitos Päiville jutusta.
  Ja Bruke, jos satut lukemaan tämän jutun, niin kirjoitapa pieni viesti Värtsin lukijoille.

 3. Hieno uutinen, kiitoksia Päiville ja Sepolle tästä. Ei näytä Bruke paljon muuttuneen sitten viime näkemästä.
  Terveisiä myös sinne Kanadaan täältä Espoosta:)
  Janne

 4. Huima juttu!!!
  Yritän itsekin uskoitella itselleni että hänet muistan, en ole kyllä ihan varma…

  Tämä maailma on kuitenkin niin suhteellisen pieni, tai ehkä paremminkin Värtsilä on tärkeä ja merkittävä paikka, joka jättää ihmisiin lähtemättömän vaikutuksen!

  Ja sitä paitsi Värtsiläläiset tykkäävät matkustaa ympäri maailmaa: minunkin hääjuhlissa, Meksikossa, oli vajaa 14-vuotta sitten edustettuna yli prosentti sen aikaisesta väkiluvusta 🙂

  Niin tai näin, jos todennäköisyyksiä lasketaan, ei ihan heti olisi tullut mieleen että Konsta-veli törmää Kanadassa entiseen vaihto-oppilaaseen, ajalta jolloin kylällä vielä pelattiin ala-koulujen välisiä jalkapallo-otteluita!

 5. Mielenkiintoista kansainvälisyyttä. Kiitokset kirjoittajille ja päätähdille.

 6. Kyyneleet silmissä luin ja katselin poikien kuvaa. Konstaa en kovin hyvin tunne, mutta Bruken paremmin. Olihan hän meillä ensimmäisessä suomalaisessa vaihtariperheessä. Bruke oli sellainen poika, jota ei tarvinnut yhtään jännittää.
  Meillä on perheessä vain kaksi tyttöä, mutta iloksemme huomattiin,että heillä sujui myöskin hyvin Bruken kanssa.
  Bruke on käynyt meillä monta kertaa lähtönsä jälkeen ja uskon, että vielä uudelleenkin taas tulee. Ovet on aina auki Me emme ole käyneet Kanadassa.
  Bruken isä ja äitikin olivat (eivät yhtä aikaa) meillä myös muutaman päivän.
  Bruken Mirja-äiti Suomesta

 7. Kiva, Päivi, kun kirjoittelit tapaamisesta. Pitänee kehoittaa nuorinta tyttöä lukaisemaan juttu.Tuttavaksi tuli Bruce meillekin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *