14 comments for “Viikon puheenaiheet, viikko 29

 1. Onkohan sana jo kiirinyt Värtsin lukijoille siitä, että Hotelli Joen ravintolasta saa kesän ajan ruokaa joka ilta? Eli jos grillaus ei onnistu tai siihen on liian kuuma, tulkaa maistelemaan!

  Keittiö on kaikkina viikonpäivinä avoinna klo 16-21 ja baari ja terassi palvelevat klo 15-22 arkena ja viikonloppuna ihan pikkutunneille asti. Värtsiläpäivien aikaan laitetaan tietysti ruokaa jo päivälläkin.

  Olisi tietysti mukavaa tarjota näitä palveluja myös iltojen tummentuessa, joten tulkeehan joukolla, niin sekin on mahdollista! Samalla kannattaa katsastaa myös Tuomo Erosen valokuvanäyttely Heittolaukauksia!, joka on aulassamme heinäkuun ajan klo 12-18.

 2. Edellä olevalle viikon 29 puheenaihekirjoitukselle toivon monien viikkojen, kuukausien ja vuosien jatkoa!!!!!!

 3. Sain eilen sattumalta tietää näistä Hotelli Joen iltapaloista ja kävin maistamassa. Jovain kannatti. Kyllä oli hyvät sopat. Minä jo luulin, että teen itse paikkakunnan parhaan sopan, mutta kyllä ammattilaiset pistää paremmaksi. On se tunnustettava. Ei ole ennenkään Värtsiläpäiville tullessaan tarvinnut varata eväitä mukaan, mutta nyt saa jättää ajatuksenkin kotiin. Eikun soppailemaan.

 4. Älä Alpo jätä kokoajatusta kotiin, vaan ota mukaan se osa, että täältä sitä saa. Soppaa ja ties mitä herkkuja, kun tulee värtsiläpäiville.
  Tällä viikolla pyöriessä eri kylän kohteissa huomasin ympäristön siisteydenkin. Eri tahot oli siistineet ja, tai siistimässä tienvarsia sun muita paikkoja.
  Harkkolammen uimalan aluekin oli siistitty todella edustavaan kuntoon, huomasin, kun lasten lapsia olin käyttämässä siellä.
  Ainut mikä siellä pisti silmään oli, kun huomasin uloste kasan pukukopin edustalla. Koirien pitokieltotaulutkin ovat paikalla, joten päättelin, että jollekin umarille oli tullut varmaan tosi kiireellinen hätä.
  Ja toinen asia jonka huomasin. Oli se, että tupakan tumppeja oli lisääntynyt vajaan viikon sisällä uimakopin edustalle. Sille keksin kyllä itse selityksen. Alueelta puuttui tuhka-astiat ja isot osoituskyltit, joten uusavuttomille ei ollut kai muuta mahdollisuutta, kuin viskoa tumpit pitkin maita ja mantereita.

 5. Hempan havaintoihin lisään muutaman. Arppen raitin laittaminen avajaiskuntoon on edistynyt erinomaisesti. Kuusten seasta on kaadettu lehtipuut, joita oli tosi paljon. Tien pohja on lanattu ja hiekoitettu. Roikkuvia oksia sahattu autojen kattoja raapimasta. Tienviitta on työn alla. Avajaisten ohjelmaa on hahmoteltu.

  Hopeakallion lähteen ympäristöä on siivottu ja hiekoitettu.

  Oletettu Wärtsilän musta tekee nuppua. Jännitys lisääntyy!

  Kesäteatterilta on kuulunut paikan kunnostuksen ääniä.

  Arppen piha on ottamassa vastaan pitäjän perinteistä juhlaa, Värtsiläpäiviä.

 6. Lasten kokkikurssi ”Tenavat Kokkaa” järjestetään siis tämän viikon perjantaina.

  Mukaan on ilmoittautunut 9 innokasta pikku-kokkailijaa! Enempää ei tällä kertaa mukaan sovi kun toinen kouluttajista on jäänyt päivästä pois.

  Kurssi alkaa SRK-salin keittiössä klo 10 ja lopetellaan n. klo 15.

  Osallistujat voivat ottaa mukaansa omat essunsa ja rutkasti leikkimieltä, muutapa ei tarvitakkaan!

 7. Jännitystä elämään! Enpä olisi aiemmin arvannut, että perunan kukinnasta saa aikaan näin kiinnostavan asian. Toivotaan parasta eli valkoista, siis mustaa.

 8. KOE HUIKAISEVAN KAUNIS JÄNISJOKI!
  (3h opastettu melontaretki su 20.7. klo 9-12)

  Lähde kokemaan kaunein pätkä Jänisjokea parhaalla mahdollisella tavalla – meloen inkkarikanooteilla Vääräkoskelta Myllypuron laavulle Kaurilan Okkulaan.
  Retken kesto n. 3h. Päätepisteessä nautimme laavulla kahvit/mehut sekä paistamme makkarat.
  Reitti sopii erinomaisesti myös aloittelevalle melojalle. Kokoontuminen klo 9 Majatalo Sinilinnussa josta siirrymme minibussilla lähtöpaikalle.

  Ilmoittautumiset YV:llä tai p. 040 377 3612/Eero-Matti Lintunen. Mukaan sopii 7 melojaa. Säävaraus.

  Hinta: 35€/hlö (sis. alv 24%)
  Hinta sisältää: kuljetuksen minibussilla Värtsilä-Vääräkoski, kanoottivuokrauksen, pelastusliivit, opastuksen/oppaan palvelut, kahvit, mehun ja grillimakkaran, arvonlisäveron

 9. Hyvä, Eero-Matti! Kokkikurssi ja Jänisjoen melontamatka ovat erinomaisia ideoita! Intoa ja voimia!!!

 10. Värtsiläpäivillä saa monenmoista ruokaa; on thaimaalaista, paistettuja muikkuja, grillimakkaraa, Hotelli Joen tarjontaa ja tässäpä myös alla ohessa Savumestarin kotakeittiön menu:

  Nokipannukahvi 1,50€
  Makea muurikkalettu; hillo, kermavaahto 3,50€

  Savulohella täytetty muurikkalettu; savumestarin kastike 6,50€
  Savulohisalaatti; savumestarin kastike 8,50€

  Savulohi (annospala/koko filee) 2,25€/100g

  Voit ostaa lämminsavulohta paloina taui fileenä myös kotiinviemisiksi!

  Maksukortit/käteinen.
  SAVUMESTARI(Karelian Kalajaloste Ky)

  Tervetuloa herkuttelemaan!

 11. Tiedoksi: Värtsissä ei julkaista sunnuntaina 20.7. aamusta juttua/juttuja. Ns. vapaapäivä toimitukselle.. =) kaikkea muuta oikeasti… lauantaina Värtsiin työstetty ja laitettu mm. videoita.. monia, monia..

  Syy: lauantain 19.7. ajankohtaisten uutisten runsaus, jossa lienee sulattelemista: katselemista ja kuunneltavaa videoiden muodossa
  useammallekin päivälle. t: Eira

 12. Kiitos Eira! Ihan oikeasti olet tehnyt valtavan työn kertoessasi sanoin, kuvin ja videoin aurinkoisista Värtsilä-päivistä. Sulatellaan ja kommentoidaan näitä juttuja.
  Kiitos kaikille Värtsilä-päiville osallistuneille! Olipa mukavasti porukkaa liikenteessä!
  Ja onnittelut Vuoden Takojalle, Värtsilän hyväksi uurastavalle Erkille!

 13. Jänisjoella toteutettava retkimelonta starttaa puolentoista tunnin kuluttua Vääräkoskelta. Toivottavasti kamera pelittää ja saamme aurinkoisia retkikuvia myös tänne Värtsin sivuille 😉

  Sortavalaan suuntaavat hetken päästä myös joukko retkeilijöitä osana Värtsiläpäivien ohjelmaa…

 14. Savukalakota tupruttaa savukiukuroita kohti taivasta tänään kesäteatterilla.

  Lämmintä savulohta on saatavilla kotiinviemisinä esityksen jälkeen. Kalaa on tarjolla n. klo 15-16.30 välisenä aikana.

  Tervetuloa ostoksille myös muutkin kuin näytöstä seuraamaan tulevat!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *