Kiitos onnitteluista – Hilkka&Ake

Ystävät, lämmin kiitos kaikille teille, jotka muistelitte mukanamme 66-vuotishääpäiväämme. Morsion kampauskin on jo moneen kertaan kuivunut ja uusittu. Kiitos Luojalle näistä vuosista!
Ake

Lämpimät kiitokset onnitteluista minunkin puolestani. Tarkoitukseni oli kylläkin verrata kaikelta osin tämän päivän ja silloisia yli kuudenkymmenen vuoden takaisia hääjuhlia. Nykyisin kun ei ole puutetta mistään; kaikkea mahdollista saa, kun on rahaa.
Tämä meidän onnitteluadressimme on ollut visusti tallessa. Siinä on mielestämme kaunis kansikuva ja se pitää sisällään 68 nimeä: ystäviä, tuttuja perheitä ynnä muita Uusi-Värtsilästä ja Kaurilasta. Parkkulaisen Reinolle vielä kiitokset kauniista toteutuksesta ”tuonilmaisiin”.

x

x

Häälahjoja oli silloin melkeinpä mahdoton saada, kun kauppojen hyllyt ammottivat tyhjyyttään. ”Tiskin alta” mekin saimme esimerkiksi lautaset, kahvikaluston, veitset, haarukat sekä lusikat. Etelän sukulaisilta tuli muun muassa kaunista kotimaista kristallia, mutta hopea oli pula-ajan hopeaa, käytössä paljastui messinkipohja. Häälahjoistamme on kaksi esinettä silmiemme edessä keittiötiloissa joka päivä. Toinen on koristeena seinällä ja toinen jatkuvassa käytössä.
Se toinen muisto on Eero Lavikaiselta, työ- ja pelikaverilta ja hyvältä ystävältä. Huolella tehty hellakoukku, Uusi-Värtsilän sulattamon sepän valmistama. Olipa hyvä nostella hellanrinkejä tai ”meurautella” palavia puita hellan luukusta.
Se toinen on Piiroisen Anna-tädin lahjoittamat sokerisakset, käytössä edelleen, kun pitää esimerkiksi katkaista päivittäisiä lääketabletteja. Edesmenneellä hyvällä ystävällämme Kannisen Ollilla oli tapana kahvipöydässä puolittaa palasokeri kämmentä vasten, toinen puoli takaisin astiaan. ”Mie en tykkee makkeesta” kuului selitys. Kokeilkaapa, ei ole helppoa. Viime viikolla sattui hauskasti, kun olin ”tyttöjen” kanssa päiväkahvilla eräässä kahviossa. Huomasin, kun lähelläni istunut iäkäs rouva yritti samaa sokeritemppua, ei onnistunut! Takaisin hääaiheeseen.
Juhannus on koht’sillään, taitaa olla niin että juuri juhannuksena vietetään ehkä eniten häitä, ainakin näin oli ennen vanhaan. Onnellisia hääpäiviä kaikille morsiuspareille!
Hilkka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *