Kasvimaalla nyt vipinää

Itkosella on riimisilmää
Kesäinen kirja

Jukka Itkonen: Kaikki hyvin kasvimaalla,
Lasten Keskus 2014

”Puutarhassa tuhatjalkainen/ Arvio ylimalkainen;/jos se ryhtyisi laskemaan jalkojaan,/tuskin ehtisi/ edes liikkumaan.”

”Puutarhan kukkaloisto,/koko kasvimaa./ Ei ole mitään sen kauniimpaa. Sinitaivas, kukkapenkki,/ kesäaamun rauhaa./Orvokki ei metelöi,/ eikä ruusu pauhaa.”

Kun mustarastas pitää konserttia omenapuun oksistossa tai pihakoivu kehittelee silmujaan, kun porkkana on ihan eri asia kuin raparperi. Niinpä, kasvit ovat erilaisia, mutta niin ovat ihmisetkin.

Jukka Itkonen tunnetaan paitsi loruistaan, myös muusikon ja lauluntekijän hommistaan. Suomentajana hän on mm. tehnyt suomennoksia mm. ruotsalaisista nuortenkirjoista. Hän on myös kuvittanut kirjoja ja tehnyt kirjankansia. Laulutekstejä hän on tehnyt Paula Koivuniemelle, Kari Tapiolle, Solistiyhtye Suomelle, jne jne… Sooloalbumikin ilmestyi vuonna 2007
( Joko teitä on rakastettu?).

Puutarhassa siis kasvaa paitsi kukkia, porkkanoita, kaaleja, raparperia, myöskin runoja. Itkosen kirja sopii hyvin lasten kanssa lueskeltavaksi ja aina aikuinenkin saa näistä riimittelyistä
hymynvirnettä suupieleen.

Kirjan kuvittajana on toiminut Camilla Pentti ja joskus tuntuu että kuvittajan lapsenomainen tyyli karkaa käsistä. Tietysti lasten runojen kuvituksessa pitää olla myös lapsenmieltä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *