Vapun muistoja

Hauskaa vappua kaikille ystäville ja ”kylän miehille”! Uskomaton tämä vapun tienoo onkin, kun lunta ei ole ollut näkyvissä enää aikoihin. Vaikka kuinka pinnistän muistiani, niin eipä tule mieleen vastaavaa tilannetta. Senpä vuoksi laitankin esille kunnon lumikinos-kuvan. Niin kuin rekvisiitasta näkyy, on vapunaatto, ehkä 1982, ja ystävät aloittamassa vapunaaton viettoa Matarakadulla Hilkan ja Aken kotona. Laamaset, Huikurit, Kanniset ja Partaset. Osuusliike Oman Avun väkeä kaikki muut paitsi Olli K. metsäalan miehiä ja Ake rautateillä.

1. Vapun aatto 1982. Pena kameran takana.

Vapun aatto 1982. Pena kameran takana.

2. Ake kameran takana.

Ake kameran takana.

Silloisella OTK:lla oli oma matkakerho ja niinpä sitten reissattiin yhdessä Eurooppaa ristiin rastiin.

Vielä tuohon vapun viettoon mennäkseni, haukattiin iltapalaa ynnä muita makeita juttuja. Simateltiin, laulettiin paljon ja taidettiin vähän tanssahdellakin ja hauskaa oli! Kuvaa katsoessani huomaan, että muutamilla on jalassa kunnon lapikkaat, niillä onnistui parhaiten lumivallin päälle kapuaminen. Tasan puolet näistä ystävistä on jo muuttanut ”tuon ilmaisiin”. Vilkutukset ja kiitokset menneistä.

 Vapun aatto 1998 Matarakadulla.

Vapun aatto 1998 Matarakadulla.

Hilkka Partanen

9 comments for “Vapun muistoja

  1. Kaikesta päätellen hanki ei ole hauskanpitoa haitannut. Mukavat muistot. Oikein hauskaa vappua Hilkalle ja Akelle ja myös kaikille Värtsin lukijoille!

  2. Kiitos Hilkka !
    On aina mukava nähdä kuvia joissa on jotain tuttua..
    Siinähän on muusikko Pentti Huikuri. Hän soitti klarinettia ja olikohan toinen velikulta Keijo Vesanen ja kolmantena Teuvo Varonen.. He kävivät musisoimassa Värtsilän seurojen taloilla.
    Saattoivat soitella näin Vappuna työväen talolla.

    Hyvää Wappua

  3. Hupsista!Olipa hauska yllätys nähdä Annikki-kummi komeissa lapikkaissaan Värtsin sivuilla ja Arvokin on vielä elämänsä kunnossa.Uskon täysin että tällä porukalla on aina ollut hauskaa milloin he ovat yhdessä olleet,tunnen Laamaset oikein hyvin,tosin Arvo ei ole enää keskuudessamme mutta oli mainio huumorimies eläessään.Hyvää Vappua kaikille!

  4. Huikarin Pentti oli useita vuosia Uusi-Värtsilän torvisoittokunnassa,kuten oli myös Kaarlo Vesanenkin vetäjänä sottokunnassa.Itse olin ko sottokunnassa n kaksivuotta. Lappalaisen Maila (Harinen)terveiset oli useita vuosia toisten nuorten kanssa ko soittokunnassa.
    Täydennän Teuvo Varosen orkesteria, joka kiersi Seurojen ym lavoja.
    Kaarlo Vesanen Trumpetti,Pertti Hulkko Kitara Elsa Matilainen Laulu Pentti Huikari Klarinetti Ja Reino Keränen Rummut. Pentti Huikari harvoin lauantaisin lavoilla.

  5. Värtsilässä oli aikoinaan hieno Vappuperinne. Kirkkokuoro meni Vappupäivänä pappilaan tervehdyskäynnille. Pappilan suuri olohuone täyttyi monikymmenpäisestä kuorosta. Vakiolaulu oli Ah kuinka kevään aika on armas suloinen. (Nyk. virsi 567)
    Muitakin keväisiä kuorolauluja oli Teuvo Tikalla ohjelmistossa.
    Simaa oli varattu reilusti. Muistaakseni käytiin Leino Hassisen, Kimmo Virtasen ja Juutilaisen vieraina.

  6. ”Oi niitä aikoja, oi niitä aikoja…” Mitenkäs se jatkuikaan???

  7. ”…ne tahtoisin niin elää uudelleen.
    Tuo aika rakkauden
    tuo aika nuoruuden
    ne tahtoisin niin elää uudelleen.”

    Joskus kuulet naurut niin kuin silloin
    vierellä nuo ajan ihanat.
    Nyt majatalon eessä seison yksin
    mennyt on nyt pois ne unelmat.
    Oi niitä aikoja…”

  8. Pentti Huikari vai Huikuri?
    Terv. MirjaSisko

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *