Palmusunnuntaina

palmusunnuntaina

Myöpä virvomma vitsasella,
varvomma koivun oksasella.
Toivomma teille terveyttä,
vitsan myötä virkeyttä!

Arja-Leena ja Martti

8 comments for “Palmusunnuntaina

 1. Kiitos, Arja ja Masa!!! Kiitän kolminkertaisesti!!! Virkeyttä teillekin!!! t. Fågeli.

 2. Kävimme palmusunnuntain messussa Kontiolahden kirkossa. Kyllä oli palmusunnuntain sisältö ja tunnelma vahvasti edustettuna. Kontiolahti on aikaisempienkin kokemusteni perusteella liturgisesti erittäin valveutunut seurakunta. Erityisesti huomiota kiinnittää se, että toimijoita on joka kerta paljon. Ei vain papit, kanttori ja suntio, vaan – nytkin yli kymmenen muuta liturgia – meitä penkeissä istuvia palvelemassa. Ja ainakin puolet miehiä!!! Kastevihkimyksen perusteella!!!

  Messua johti nuori nainen – pastori. Harvoin näkee, miten messussa palveleva pappi suorastaan nauttii työstään. Oli pakko ristisaaton jälkeen ulko-ovella hänelle kiitoksen myötä sanoa: ”On kiva huomata, että rakastat papin työtä!”

  Tulimme siunatuiksi eteisessä myös siten, että meille ojennettiin ihan oikeita palmunoksia. Todellinen palmusunnuntain messu!!! Ja oikein itäsuomalaisen perinteen hengessä.

 3. Naispapit eivät ole pappeja vaan ihmisiä, tuntevia ja myötäeläviä.
  Miespapit usein uppoavat uskontotieteellisiin jaarituksiin…

 4. Pekka H:n kommentti kuuluu sananvapauden roskakoriin.

 5. Kiitokset Arja-Leenalle ja Masalle!

  Virvon varvon vitsasilla, tuorehilla tervehillä.
  Vanhat virvon viisahiksi, nuoret ylen notkehiksi, iloisiksi kaikki muut, kilteiksi pienet piimäsuut (loru löytyi facebookista)

  Hyvää Pääsiäisviikkoa!

 6. Jospa yritettäisiin muistaa:

  Sananvapauden pitäisi kuulua KAIKILLE, ei pelkästään rovasteille…….
  kunnioitetaan muidenkin mielipiteitä kuin vain omia hyvinä pitämiämme.

  Kiitos ja hyvää pääsiäistä kaikille.

 7. Olen valmis keskustelemaan aiheesta ”Miespapit usein uppoavat uskontotieteellisiin jaarituksiin”. Mutta se edellyttäisi, että nimimerkin takaa löytyy keskustelukumppani. Jos ei tässä julkisesti niin sitten vaikka puhelimitse: 050-3224727.

  Mielipiteiden kunnioittaminen ei ole vain asioita, aatteita, oppeja jms. Mielipide-käsitteessä on tärkeää huomata sanan alkuosa: mieli. Mieli on taas ihmisessä olevaa, ei vain ilmassa tai paperilla, ei myöskään vain verkkolehdessä. Kunnioittaminenkin on inhimillinen asenne. Sillä on kasvot.

  Juuri siksi, että kunnioittaminen on kasvollista, on totta, ettei ”kukaan ole profeetta omalla maallaan”. Tämän olen todennut monta, monta kertaa vuoden 1991 jälkeen. Ja hyvin syvältä kirpaisten koko menneen talven ajan.

  Ehkä kuitenkin saan pitää hautapaikkavarauksen voimassa. On jollakin tavoin etuoikeutettua päästä suvultani seurakunnalle myytyyn Leminrinteen hautausmaahan. Jos sinne joku kukkia istuttaa, toivon, että ne saavat kasvaa rauhassa Jumalan auringon alla. Onneksi portin vieressä on taulu, jossa koirien pääseminen hautausmaalle kielletään. Sananvapaudesta ei ole mainintaa.

  Hyvin tärkeä seikka sananvapauden kannalta on mahdollisuus reagoida eri tavoin seurakunnan kutsuun saapua kirkkoon. 1. Voi olla menemättä. 2. Voi mennä ottaen huomioon, onko palveluvuorossa mies- vai naispappi tai tuttava vai tuntematon tai miellyttävä tai epämiellyttävä tai onko hän tosiuskova vai leipäpappi. 3. Voi myös valita, minkä kirkon oven avaa.

  Vapaus – myös sananvapaus – on sen vuoksi hankala ihmissuhdeasia, että siihen liittyy olennaisesti vastuu.

  Pekka H:lle: Olen tehnyt naispapeista saman suuntaisia havaintoja. Ne aikoinaan vaikuttivat myönteiseen kantaani ns. naispappeuteen. Mutta naispapitkin uppoavat JOSKUS jaarituksiin, myöskin uskontotieteellisiin. Mielipiteesi joutaa roskakoriin siksi, että se on epätarkka huitaisu.

 8. Kun on uskoo on myös toivoo, vaikka Jyrki lähteekin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *