Hopeaa sotilaiden partiohiihdossa

POHJOIS-KARJALAN RAJAVARTIOSTO HOPEALLE SOTILAIDEN PARTIOHIIHDOSSA

hopeamitalistitPohjois-Karjalan rajavartioston partio on saavuttanut hopeaa hiihdon sotilaiden suomenmestaruuskilpailujen partiohiihdon A-sarjassa Kajaanissa.

Partiohiihdon A-sarja on kilpailujen pääsarja, jossa kilpailevat joukko-osastojen ykköspartiot. Partion kokoonpanoon kuluu kaksi henkilökuntaan kuuluvaa ja kaksi varusmiestä. Rajavartioston partiossa hiihtivät yliluutnantti Mika Ropponenluutnantti Markus Tuomisto, upseerikokelas Olli-Pekka Luoto ja alikersantti Perttu Ruuska. Kahtena edellisenä vuotena Pohjois-Karjalan rajavartioston hiihtopartio on jäänyt niukasti mitaleilta neljänneksi, mutta nyt toteutui nousu hopeamitalille. Menestyminen erittäin kovakuntoisten ja paljon harjoittelevien puolustusvoimien joukko-osastojen joukossa on melko harvinaista ja varsinkin viimevuosina menestyminen on perustunut lahjakkaisiin sekä kovakuntoisiin partiojäseniin ja tarkkaan ammuntaan. Edellisen kerran Pohjois-Karjalan rajavartioston hiihtopartio on ollut mitaleilla sotilaiden hiihtomestaruuskilpailuissa 1990 -luvulla.

Tulokset:

1. Tykistöprikaati: kapt Ilari Köykkä, kers Ristomatti Hakola, korp Antti Ojansivu, tkm Otto Ruusunen, 1.45.18, sakkoa ammunnasta 12 min,

2. Pohjois-Karjalan rajavartiosto: ylil Mika Ropponen, ltn Markus Tuomisto, upskok Olli-Pekka Luoto, alik Perttu Ruuska, 1.45.39, sakkoa 3 min,

3. Kainuun Prikaati: kers Antti Raatikainen, kers Juho Mikkonen, alik Joonas Kähkönen, alik Jaakko Halonen, 1.51.49, sakkoa 21 min

 

Share

4 comments for “Hopeaa sotilaiden partiohiihdossa

 1. Matti Jaatinen
  15.3.2014 at 10:37

  Onnittelut.

 2. Erkki Lintunen
  15.3.2014 at 14:21

  Hyviä ampujia Pohjois-Karjalan rajavartiostossa! Tykkimiehet vain nyt sattuivat hiihtämään lujempaa. Minulta hiihtäminen v. 1958 Hämeenlinnassa puolustusvoimien mestaruuskilpailuissa sujui hyvin, mutta ammuin yhden hutin, ja se harmittaa vieläkin.

 3. Kalevi Tikka
  15.3.2014 at 14:43

  Partiohiihto ja -suunnistus ne ovat PV:n mestaruuskisojen kuninkuuslajit. Siinä on jokaisen onnistuttava ja toimittava saumattomasti yhteen. Se ei myöskään ole sillä tavalla matematiikkaa, että etukäteen parhaiksi tiedetty joukkue sen voittaisi. Siinä ei riitä sekään että lähtövaatteen alla on neljä hyvää ampumahiihtäjää. On osattava mennä sillä hetkellä heikoimman miehen voimien mukaisesti. Ammuntakin poikkeaa TV kuvien ampumahiihdosta.
  Nyt P-KR:n Joukkueen voitto jäi yhden osuman päähän. Kokonaisuutena erinomainen suoritus siitä isot onnittelut.

 4. Mirja Pusa
  15.3.2014 at 18:11

  Kivan näköiset puvut pojilla.
  MirjaSisko

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *