Kädentöitä koululla, osa 1

Alkuvuoden kädentöitä Värtsilän koululla, osa 1.

Kevätlukukauden alussa koulullakin odoteltiin ja toivottiin talvea tulevaksi. Tuoreessa muistissa oli lähes lumeton, vesisateisen loskainen joululoma. Talvea ikuistettiin ainakin kuvistöihin; lumiukkoja erilaisina töinä, talvisia maisemia sekä pakkasyön revontulia. 5-6 luokkalaiset tekivät ryhmätöinä julisteet tärkeistä aiheista; erilaisten päihteiden vaaroista!

t: Vuokko Väänänen ja Värtsilän koulun oppilaat

lumitähtiä ja ukkoja 1-2 lk. Lumiukkoja 3-4 lk portaat kuutioista 3-4 lk puun siluetteja lumiukkoja sekä värikkäitä käsiä 3-4 lk revontulia ja talvisia maisemia 1-2 lk ryhmatyö päihteiden vaaroista 2 5-6 lk ryhmatyö päihteiden vaaroista 5-6 lk ryhmätyö huumeiden vaikutuksista 5-6 lk uusi vuosi on alkantu 1-2 lk

4 comments for “Kädentöitä koululla, osa 1

 1. Iloisia luomistöitä oli kiva katsoa.

 2. Lapsissa ja nuorissa on tulevaisuus. Varsinkin jos he saavat koulussa oikeita luomiseen johdattelevia virikkeitä eivätkä jää yksin videopelejä tuijottamaan.

  Kahdeksannessa eli toiseksi viimeisessä kuvataulussa on pyöreitä ilmeitä huumeruiskun vasemmalla puolella. Tarkastelin niitä kauan ja annoin mielikuvituksen etsiä polkua jokaisen ilmeen taakse. Luulen nähneeni tulevaisuuteen.

 3. Jatkoa edelliseen: Ihan vasemmassa laidassa on vaalean kellanviheriä ympyrä, jonka sisällä näen kolmion. Onko siinä Pyhä Kominaisuus? Jos on, niin on oikein piirretty, ei liian kovalla kynällä, vaan varovasti. Ihan niinkuin hapuillen, aavistellen. Niinkuin apostolikin: 1 Kor.13.11-13. – Kannattaa lukea myös katkelma Matteuksen evankeliumista: luku 21 jakeet 12-17.

 4. Kivoja piirroksia. Joskus opettaja-aikoinani osallistuttiin
  lehmä-aiheiseen piirroskisaan ja eikös sieltä tullutkin rahaa
  kirjekuoressa parhaille, ihan seteleitä. 🙂
  Parhaat piirtäjät irtautuivat joskus yhteisistä aiheista ja
  inspiroivat vaikka koskiaiheita, jne. Meillä oli sitten kevätlehti,
  ( kaupungin koulujen yhteinen) joka tarjosi foorumia parhaille.
  Näistä töistä entinen ope ihan ilahtuu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *