Pytyssä

pytyssa

Tämä kuva on vuodelta 1963,olin silloin SKÖLDVIKIN Nesteen jalostamo työmaalla säiliöiden rakennus-
töissä. Linja-auto kuljetus oli aamuin ja illoin, sai kahdesta matkatunnista, siinä jäi sopivasti ”Marjapussi”peli-aikaa”, kyllä siinä setelitkin vaihtoi omistajaa. Sellaista se oli silloin!!

Pentti Pakarinen

Share

5 comments for “Pytyssä

 1. Oletteko te tuossa kuvassa sellaisen suuren säiliön sisällä.
  Muutoin se oli sitä aikaa kun Pohjois-Karjalan nuoret miehet ja naiset katosivat kylistään työn perässä kuka minnekin. Kauimmaiset Australiaan ja Kanadaan ja lähemmä jääneet ruotsiin ja Etelä-Suomen työmaille.

  Kaustajärven nuoremmista pojista minä ja Seppo löysimme työn Rajavartiolaitoksesta ja kyllä sitä tehtävää joku muukin kokeili ja vaihtoi sitten sen työn muuhun työhön.

 2. Kaleville vastaan että ollaan katolla,katto oli siinä vaiheessa
  vielä alhaalla.

 3. Näyttäisi kirjoittajan istuvan kuvassa keskimmäisenä.Olenko oikeassa? Nuoria miehiä silloin.
  Kuvan otosta on yli viisikymmentä vuotta.
  Näin se aika rientää.

 4. Tämäkin Pentin esille nostama juttu kuvineen on osoitus siitä, miten todella tärkeä on tämä meidän Värtsimme. Tämä on halpaa historiankirjoitusta, mutta silti merkittävää, ainakin meille ikälopuille, jotka palaamme yhä uudestaan menneisyyteemme.

  Jokainen kirjoitus ja kuva kirvoittaa omiakin muistoja, ja niitähän on mukava mielessään kertailla takkatulen loisteessa. Eikä tämä ikäihmisen ihanuus maksa valtiolle tai kunnalle mitään.

  Hoivatkaamme siis toisiamme jutuilla ja kuvilla. Kun selkää kivistää ja jalkoja jomottaa eikä puitakaan jaksa kantaa kuin puoli taakkaa kerrallaan, on helpotus palailla aikaan, jolloin sitä jaksoi yhtä sun toista.

  Muuten, kyllä Kaustajärvi on vielä olemassa, sekä menneisyyden että nykyisyyden muodossa, sanokoonpa Keränen mitä tahansa. Ja tiedä häntä vaikka vielä ihan kaavoittaisivat Mökkivaaran. Ja sinne muuttaisi mukavia mummoja ja upporikkaita ukkoja etelän elämästä elpymään.

  Mutta tuota aikaa allakkaan tulevaa tuumaillessa muistellaan mukavia ja mutistaan muki kädessä, miten milloinkin ja mitäkin meinattiin.

 5. Siinä keskellä minä olen,Kalle seisoo siinä takana jääköön sukunimi
  mainitsematta.Kallen kanssa satuttiin aina samalle työmaalle oli se
  Hietalahti tai Valmet.Me oltiin kumpikin sarjassa alle hanskojen
  paino,me joduttiin kaksoispohjan keulapiikissä tekemmään ahtaan
  paikan töitä.Koska ne rotevat sällit eivät kuulema sinne mahtuneet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *