54 comments for “Viikon puheenaiheet, vko 4

 1. Tämä on 50. juttu tällä Mökkivaara-palstalla. On aika siirtyä uuteen viikon puheenaiheeseen. Osaltani olen Mökkivaara-jupakan palauttanut sen alkupäähän. 25.4.2012 lähetin kunnanhallitukselle kirjeen, jossa pyysin toiminaan niin, että poistetaan Kaustajärvi-nuoliviitat ja asennetaan kylän laidoille Kaustajärvi-paikannimitaulut.

  Tulos on nähtävissä. Lähetin 19.1.2014 kuntalaisaloitteen – siis – kunnanvaltuustolle. Mainitsin siinä, että ”minä en ikäni puolesta enää jaksa sitä hoitaa, eikä minulla ole varaa palkata lakimiestä”. ”Kysymys on myös viihtyvyydestä tässä kunnassa.”

  Seuraan toki kunnan päättäjien toimia ja samalla mietin, onko mitään katetta hallussani olevalla erään puolueen kultaisella ansiomerkillä tai vaaleilla EU:n, valtion ja kunnallisella tasolla. Jätetäänkö yhteisten asioiden hoito valtionhallinnon ”voudeille”, jotka istuvat lakien, asetusten ja karttojen (myös vanhojen) äärellä tulematta paikan päälle tapaamaan kansalaisia, kyläläisiäkin jos he sitä odottavat?

  Minua ei totisesti viihdytä TV:n äärellä, kun media näyttää showta, jossa ministeri halaa toista ministeriä ja kertoo, että tässä tärkeä vaikuttaja isänmaan asialla Brysselissä. Kansan huomiota siinä siirretään pois näiden kotikylien tienhaaroista Euroopan valtateille. Vai olisiko sittenkin vielä jotain merkitystä perustuslakiin pohjautuvilla kunnilla, esimerkiksi Tohmajärven kunnalla? – Toivossa on (???) elää!

 2. Meidän lintulaudalta löytyy runsaasti talitinttejä,
  jokunen sinitiainen, pari oravaa, tikka ja närhet.

  En ole nähnyt koko talvena keltasirkkuja, en myöskään
  viherpeippoja. Alpoaatos mainitsi tuossa kommentissaan
  niitä oleilevan hänen tarjoilujen ääressä.

 3. Järven jäällä on nyt kova autoliikenne. Jää on hyvälaatuista ja lunta ei juuri ole. Tulipa mieleen, että joku noista autoista saattaa hyvinkin olla epärehellisillä reissuilla. Autoja ajelee peräkärryjen kanssa myös pimeään aikaan. Onhan autoissa valot.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *