Joulumusiikin sävel on vapaa radiossa!

Niin, se kyllä meni jo. Mutta ehkä moni sattui pitämään  radion YLE1 -kanavaa auki 19-22. Meillä mahdollisuuksien mukaan se on jo perinne. Monia tuttuja, ja nyt uusia tai tuntemattomiakin, joululauluja ja niihin liittyviä soittajien muistoja tulee kuultavaksemme. Tällä kertaa meidän joulumuorimme  Päivi ”pääsi läpi” ja toivoi Martti Helan koskettavaa laulua ”Valo välkkyvi talvitiellä”. Lisäksi hänellä oli hiljentävä muisto lapsuuden kodistaan. – Kuunnelkaapa Areenasta.

Hyvää Joulua!

– hannu

4 comments for “Joulumusiikin sävel on vapaa radiossa!

  1. Sain poimittua Areenan kautta nopeasti Päivin toiveen; oikeasti hiljentävä muisto ja koskettava laulu. Suomi 24:n keskustelupalstalla on ollut yhdeksän vuotta sitten otsikko: ”Joululaulu hukassa”. Mm. sieltä löytyvät tämän kyseisen laulun sanat; eräs kirjoittaja muisti laulun sävelen, mutta sanat olivat olleet unohduksissa ja kadoksissa yli 50 v.!

  2. Joulumusiikin Sävel on vapaa on kautta vuosien ollut mieluisa ohjelma, jonka takia en koskaan haluaisi olla joulua edeltävänä lauantai – iltana poissa kotoa. Tämä taisi olla ensimmäinen kerta kun joulutoiveineni olin äänessä, mutta aina on ollut mukava kuunnella toisten tunnelmia ja tietysti ennen kaikkea jouluista musiikkia.
    Elinaikanaan Paavo – isäni ja hänen siskonsa Irja ja Annikki olivat myös innokkaita Sävel on vapaan kuuntelijoita. Ohjelmaa seuraavana päivänä sisarukset sitten aina soittelivat toisilleen ja ”puivat” kuultuja toiveita. – Minustakin tuntui, että olin lähempänä näitä rakkaita omaisia, kun tiesin, että kaikki kuuntelemme samaa radio – ohjelmaa.
    Lissu, on todella mieltä lämmittävää, että meillä on tämä ”linkki” yhteisen ysträvän kautta.

  3. Kaikki Sävel on vapaa- ohjelmat ovat aina kuuntelulistalla, mikäli mahdollista. Kun kuului tuttu ääni, piti oikein volyymiä lisätä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *