9 comments for “Viikon puheenaiheet, viikko 39

 1. Keskiviikkona 25.9.klo 19 kokoonnutaan Värtsilän kirkon seurakuntakodissa pohtimaan kirkon tulevaisuutta. Tänään tiistaina kylätalossa ryhmä aktiivisia värtsiläisiä mietti Värtsilä-strategian jatkotoimia. Ryhmä päätti jatkaa työtään Värtsilän Kotiseutuyhdistyksen opintokerhona. Opintokerho maksaa kylätalolle vuokraa, mihin se saa valtionapua, joka tosin on määrältään aika symbolinen. Mutta köyhä tarvitsee pientäkin taloudellista tukea, ja kyllähän pimeinä aikoina kokoushuoneen valaistuskin pitää maksaa.

  Opintokerho phdiskeli myöskin Värtsilän kirkon tulevaisuutta valmistautuen siten 25.9. klo 19 alkavaan kuulemistilaisuuteen.

  Ierikka

 2. VARIATIO V.A.K.

  Olen unessa useasti
  sinun rannallas Jänisjoki.
  Tuskan rajoilla asti
  kaupungin kiireitä koki

  työurallaan Värtsilän poika.

  Nyt Kaustan rannalla mietin
  kotiseutuni tulevaisuutta.
  Unetonta yötä vietin,
  miten löytäisi jotain uutta

  nykyinen Värtsilän kansa.

  Ovat vaienneet kirkon kellot,
  jokirannoilla naura ei lapset,
  jotka sitten kyntivät pellot,
  hoitivat talon harmaahapset,

  nyt lepäävät hautausmaassa.

  Miten tässä löydämme uutta,
  miten vielä kirkon kellot
  soittaisi tulevaisuutta,
  toivolla ruokkisi pellot

  ja värtsiläisten mielet.

  Miten tänään toimisi Uski?
  Rahan ovista sisään astuisi?
  Missä Santerin kaltainen kuski?
  Miten rahaa kirkon tarpeisiin saisi?

  Miten kasvaisi vireä Värtsilä?

  Ierikka

 3. Erkki luulempa, että Uski vaatis rahat tässä tilanteessa otettavaks luovutetusta 56 ha tilasta tietäen,että vaatimus olisi oikeutettu. Tämänjälkeen hän ajattaisi itsensä Santerilla Hovin Mikon luokse,ja Mikko kasaisi kokoon talkooporukan,ja homma hoituis.

 4. Erkki edelliseen viitaten:Käytän pesäpallo termiä.Vastassa on syöttäjä,jolle me molemmat huudettiin monesti Väärä.Tässä asiassa tuomari huutaa meille Oikein.

 5. Peran ehdotusta pitää tarkastella tarkoin. Siitä löytyy varmasti ainakin osaratkaisu aika isoon tarpeeseen.

  Talkootyö – sopivien tehtävien löytämisen jälkeen – on seurakuntavastuun keskeinen toimintamuoto. Siihen kehottavat myös messun lopussa liturgin lausumat sanat: ”Menkää rauhassa ja palvelkaa Herraa – ja toinen toistanne – iloiten!”

  Edesmennyt Tohmajärven poika, piispa Eino Sormunen, on julkaissut kirjasen ”Alttari ja palvelu”. Näiden kahden käsitteen yhdessä pitäminen ja sen – siis ihan kotoisen – perinteen vaaliminen on tohmajärveläis-värtsiläistä henkeä!!!

  Ierikka

 6. Suomi alkaa olla melko täplittynyt Värtsin lukijoista. Viimeisen kuukauden aikana (28.8.-27.9.) on käyntejä noteerattu 151 paikkakunnalta. Puolentoista sadan raja meni rikki ensimmäisen kerran lehden historiassa eilen. Maailmanlaajuisesti käyntejä oli tilastoitu 257 paikkakunnalta.

  Eteläisin paikka kotimaassa oli Hanko (2 käyntiä), pohjoisin Enontekiö (1), läntisin Uusikaupunki (3) ja itäisin Ilomantsi (37).

  Eniten Värtsiä luettiin kuukauden aikana Helsingissä (7527 käyntiä). Kakkossijaa piti Joensuu (4960).

 7. Erkki Jormanaisen antamat tiedot ovat mielenkiintoisia, ja niiden luulisi kiinnostavan myös päätöksentekijöitä kunnassa ja seurakunnassa. Olemme suurennuslasin alla!

  Tämä koskee siis nyt Tohmajärven kuntaa ja seurakuntaa, joiden syliin on – palattu – 2000-luvulla. Järkisyistä!!!

  Värtsilän pitäjä kylineen – Niirala tietysti mukaan lukien – on tärkeä osa-alue Tohmajärven kuntaa. Eikä siitä syystä ole vähäinen asia, miten paljon tällä entisen Värtsilän kunnan alueella asuu Tohmajärven kuntalaisia ja seurakuntalaisia ja miten he täällä viihtyvät.

  Uutisalasimen ohella verkkolehti Värtsi on tärkeä media. Sehän ”ilmestyy” jopa seitsemän kertaa viikossa ja ympäri vuorokauden. Siitä voi lukea tekstejä ja katsella kuvia sekä kuunnella musiikkia. Loista lehti, tämä Värtsi!!!

  Potaattipappi

 8. Ierikka nyt se syöttäjä teki taas väärän syötön mie ehin onneks huutoo vierä.Oottelen mitee tuomarit sanoo.

 9. Onko keräystili avattu pankkiin? ”Pro Värtsilän kirkko”
  Ilmoittakaa tilinro heti kun tiedossa/perustettu. Haluaisin osallistua talkoisiin tällä tavalla! Tai jos ovikello soi ja papin pussiin pyydetään, annetaan varmasti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *