Valokuvia sotien jälkeisestä Värtsilästä

Värtsi on ansiokkaasti julkaissut valokuvia ja muistelmia rajan taakse jääneestä Värtsilästä. Vähemmän on niitä saatu julkisuuteen nykyisestä tynkä-Värtsilästä.

Olisiko mahdollista, että itse kukin kaivelisi valokuva-arkistojaan ja toimittaisi niitä tallennettaviksi? En tosin tiedä, mihin ja miten taltiointi tapahtuisi. Ensi kesänä voitaisiin Värtsiläpäivien aikana ja jälkeenkin näihin lähimenneisyyden paikallisiin kuviin tutustua kylätalolla.

Itse kaipaan valokuvaa erityisesti Lintulan pihasta, siltä osin kuin siinä/niissä näkyy Irtolan kauppa. Mieluusti näkisin kuvan koko rakennuksesta, joka sijaitsi pihan eteläpuolella. Siinä oli joen puoleisessa päässä 1777 rakennettu aitta, sen jatkona Irtolan kauppa, Juvosen evakkoperheen asunto ja vielä maantien puoleisessa päässä varastotiloja.

Ihmettelen, ettei vanhempieni kuvajäämistöstä ole löytynyt yhtään kuvaa mainitusta pitkästä rakennuksesta. Aittahan on siirretty pihapiirin pohjoispuolelle ja sijoitettu navettarakennuksen joenpuoleiseen päähän.

Mielelläni otan vastaan tietoja myös itselleni. Puhelinsoiton perään olen valmis jopa kotikäynnille, eikä tarvitse kahviakaan tarjota.

Erkki Lintunen
050-3224727

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *