6 comments for “Viikon puheenaiheet, vko 21

 1. Hajamielisyys on merkillinen ilmiö. Kun professori on hajamielinen, se on ikäänkuin pätevyyden merkki. Voihan sillä pitää hauskaakin. Mutta ihan hyväntahtoisesti myhäillen.

  Eläkkeellä olevaa rovastia ei sensijaan nyt naurata. Ei ainakaan ruustinnaan. Tästä esimerkki, kertojana itse Erkki. Muutama aika sitten, en tarkkaan muista päivämäärää kun en hoksannut panna allakkaan, hävisi Ellinooran panta. Se oli ostettu Sveitsin Bernistä, niinkuin berninkoiralle sopii.
  Väri on punainen. Pannassa on metallisia koristeita. Ellinoora rakastaa sitä.

  Minulla on ikävä sitä punaista pantaa. En ole sitä kissojen ja koirien kanssa etsinyt. Mutta Ellinooralle olen asianlaitaa valitellut.

  Ruustinna arvelee, että olen pannut sen auton katolle ja unohtanut siihen liikkeelle lähtiessäni. Tänäänkin hän käveli Kaustajärven hautausmaalta entisen rajavartioston luo ja takaisin. Mutta ei nähnyt punaista tienvarrella. En tiedä, näkikö hän muuten punaista.

  Jos nyt joku ystävällinen kansalainen sattuisi löytämään sen punaisen kaulapannan, niin ottaisin sen mielelläni vastaan. Löytöpalkkiokin on tarjolla.

  Ierikka (ja Ellinoora) 050-3224727

 2. Minä suosittelen Ellinooralle tutkapantaa!

 3. Kyllähän joka perheessä pitäisi olla punainen tutkapanta, mutta ei koira sitä välttämättä tarvitse, se osaa kotiin muutenkin.

 4. Alpo hei, mutta punainen tutkapanta löytyy helpommin niin
  kauan kuin virtaa riittää.

 5. Olin menossa eilen aamulla kylätalolle kun näin palotallille päin ajavan valkoisen avolavan peräkärri perässään.Auto peruutti grillikatokselle ja näin kärrin olevan täynnä kuivia koivuklapeja.Kiitos Kunnaksen Pekka palautit uskoani talkootyön voimaan.

 6. Minunkin uskoni talkootyön voimaa palautui tänään, kun pidimme miesten kesken palaverin Kaustajärven hautausmaan kaunistamiseksi. Merkitsimme luvan perään puita, jotka pitäisi poistaa.

  Nyt jatkamme urakkaa sopimalla, milloin ryhdytään töihin. Olemme velkaa niille isille, äideille ja sukulaisille, jotka lepäävät Kaustajärven hautausmaassa. Pidämme paikan kunnossa, niinkuin he aikanaan hoitivat vastuunsa omissa ruokakunnissaan.

  Seuratkaa Värtsiä, milloin ja mitä tapahtuu ja tulkaa joukolla mukaan, niin miehet saha ja kirves kädessä kuin naisetkin risuja kantamaan. Ehkä joku tuo kahvia ja – karjalanpiirakoita – yhdessä puuhastelun juhlistamiseksi?!

  Ierikka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *