8 comments for “Viikon puheenaiheet, vko 32/2012

  1. Maanantaina 6.8.2012 tulee kuluneeksi 62 vuotta Värtsilän nykyisen kirkon vihkimisestä. Torstaina 9.8.2012 tulee kuluneeksi 20 vuotta rajan taakse jääneen ja v. 1941 palaneen kirkon muistomerkin paljastamisesta. En ole käynyt aikoihin muistomerkin ja sankarihautausmaan paikalla. Lieneekö aidan sisäpuoli niitetty? Ierikka

  2. Uskokaapa, että kun kävimme Kuopiossa – ei käyty -uudessa Ikeassa, mine järjestävät Joensuusta linja-automatkoja, jos……
    Mirja Sisko

  3. Myökin käytiin Kuopiossa. Raviradalla oli iso kansainvälinen koiranäyttely. Ellinoora sai erinomaisen arvosanan. Ennätimme sieltä Värtsilän kirkkoon, konserttiin, jossa saimme nauttia tutusta musiikista viulun, harmonikan ja laulun keinoilla. Tilaisuus oli hyvin ylösrakentava. Kiitos, Elsa Villman, sopraano, Liisa Karhu, viulu ja Timo Hacklin, harmonikka! Ierikka

  4. Tänään 6.8 tulee kuluneeksi 67 vuotta siitä, kun Yhdysvallat pudotti atommipommin Hiroshiman kaupunkiin Japanissa. Pommi tappoi heti noin 75 000 ihmistä ja tuhosi 90 prosenttia kaupungista.

    Hiroshiman pommitusten kuolleiden määrä nousi 140 000 ihmiseen vuoden aikana ja viiden vuoden sisällä säteilyn takia kuoli vielä 60 000 lisää.

    Mieletön, mieletön maailma!

  5. Ja mitä tapahtuukaan Syyriassa! Venäjän ja Kiinan suojeluksessa! Onko vallassa olevat sen arvoisia, että niiden annetaan tuhota joukoittain omia kansalaisia ja maailman vanhimman (?) kaupungin rakennuksia?

    Entä nämä ampumatapaukset eri puolilla maailmaa? Pörssilandioissa on väkivaltaviihde niin suojeltu, ettei siihen voida yhteiskunnallisen lainsäädännön avulla puuttua. Räiskis! Roiskis! Pum! Pum! Ja lapset tuijottavat ruutua.

    Pop-kulttuurissa huudahdetaan: mieletön, mieletön!!! Mutta sitä ei kohdisteta väkivaltaviihteen ilmiöihin. Entä missä ovat kasvatusalan asiantuntijat?

    Minä niin pahoitan mieleni tämän mielettömyyden keskellä. Ierikka

  6. Eivät vallassa olevat ole sen arvoisia. Heidän arvonsa on välineellinen. Mitä Kiina ja Venäjä saavat Syyrian vallanpitäjän avulla.

    Rahan valta on pahin ja olemme kaikki sen ikeessä.

    Mitä voi pieni ihminen tehdä? Ei muuta kuin toteuttaa voimiensa mukaan suurinta käskyä.

  7. Tänään 8.8 tulee 22 vuotta siitä kun laskin kynä kädessä, jotta on mahdollisuus jäädä ja hakea eläkettä. Tämä tapahtuma ei järisyttänyt maailmaa eikä työpaikkaani. Joku saattoi ajatella, että pääsihän tuostakin eroon.

  8. Niinpä, 12 v. on eläkeellä löhötty. Aluksi muutamana vuonna kylläkin sijaisuuksia naapuriseurakunnissa. Mutta nyt tupaukkona. Mari Rantasila laulaa biisissään ”Vanha mies”: ”… tää kannatti elää, kun teitä sain koskettaa…” Ierikka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *