Kotimaan kierroksella

Meitä oli yhteensä himpun vaille kolmekymmentä vätsiläistenseuralaista Joensuusta, Tohmajärveltä, Värtsilästä ja Savonlinnastakin reissulla kolmen päivän ajan tiistaista 3.7. torstaihin 5.7. kesäisellä kotimaan kierroksella. Alun alkaen piti enemmänkin väkeä olla mukana, mutta tälläkin joukolla saatiin aikaan oikein mukava matka.

Rapion myllyn kanavakin oli koristeltu kukkasin.  Kuvat Seppo Pusa.

Alkumatkan käyntikohteenamme oli viehättävä Rapion myllymiljöö Juvalla. Myllyn kahvilassa kuulimme 1800- luvun alkupuolella perustetun myllyn vaiheista.  Rapion myllyn tuotteitakin ostettiin kotiin viemisiksi.

Rapion myllyn kahvilassa odottivat rieskakahvit.

 

Rapion myllyllä kokoonnuttiin yhteiskuvaan.  Myllyn emäntä eturivissä keskipaikkeilla punapuserossaan ja matkan kuljettaja äärimmäisenä  oikealla.

Kalle Kinnusen turvallisessa kyydissä matka jatkui Jyväskylään Suomen käsityömuseoon. Jyväskylässä majoituimme Hotelli Laajavuoreen yöksi.

Sitten kohti Tamperetta. Välillä pysähdyimme tutustumaan oppaan johdolla Petäjäveden vanhan puukirkon historiaan.

Saarnastuoliin kuvattua Jeesusta ja apostoleita kannattelee karvahattupäinen pyhimys, matkalaisten suojelija Kristoforos.

 

Tampereella pistäydyimme Vapriikissa ja sieltä lähdettyämme opas johdatteli meidät Tampereen tuomiokirkkoon ihastelemaan Lars Sonckin arkkitehtuuria,  Magnus Enckellin ja Hugo Simbergin taidetta. Saman oppaan johdolla ajeltiin vielä Pyynikillä ja Pispalassa.

Vanha tehdasrakennus uudessa käytössä museona.

 

Tuomiokirkossa opas johdatteli meitä kirkkotaiteen symboliikkaan.

Tamperelainen opas jätti meidät ja espanjalaisravintola Saludiin ja siellä nautitun päivällisen jälkeen ajeltiin Valkeakoskelle kesäteatteriin. Katsomossa tempauduimme mukaan Vexi Salmen elämästä kertovaan näytelmään VILLIT VUODET. Valtikassa vietetyn yön jälkeen viimeisenä matkapäivänä vierailimme Sääksmäellä Visavuoressa ihastelemassa Emil Wikströmin, Kari Suomalaisen ja Venny Soldanin taidetta.

Majurskassa kahvipannun kanssa hääri viehättävä rääkkykläläinen Kiisa-neito.

 

 

 

Kaikki hyvä päättyy aikanaan ja kotiin päin matkattiin Lappeenrannan kautta. Kaupungin linnoituksella pidettiin taukoa hetken verran mainiossa kahvila Majurskassa.

 

 

 

 

 

 

Olipa todella taidepitoinen kulttuurimatka. Seuran puheenjohtajalle ja johtokunnan jäsenille matkalla olleiden lämpimät kiitokset.

Tavataan taas vaikkapa Arppenpihalla.

 

3 comments for “Kotimaan kierroksella

  1. Kiitos Seppo matkakertomuksesta ja kuvista.On aina hyvä virkistää muistia kuvien avulla. Kiitokset myös matkanjohtaja-Aulikselle ja kaikille mukana olleille mukavasta matkaseurasta.

    Leena,Lea ja Sirkka

  2. Vielä kerran kiitokset teille kaikille. Oli todella hyvä matkasuunnitelma
    johtokunnalla. Mulle matka oli jonniin verran rakaskin mutta olihan kotona mahdollisuus levätä ja vaikka paistaa sitä pullaakin ja rapaperipiirakkaa.
    MirjaSisko

  3. Tuli painovirhe edelliseen – pitää olla”raskaskin” eikä rakas, vaikka niitäkin joukossa oli. MirjaSisko

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *