Lanttua ja juustomaitoa

Kaupat tuli. Kuvat EJ

Taru Kosonen (vas.) ja Elina Raerinne pitivät mummin puotia auki, kun hän oli hakemassa lisää juustomaitoa.

Lanttu teki kauppansa Rajanryssäyksessä Niiralassa lauantaina. Juustomaito oli myös syksyisen toripäivän menestystuote. Ensimmäinen satsi loppui jo ennen puoltapäivää. “Ei oo just nyt, mummi lähti hakemaan lisää”, kertoi lapsenlapsi Taru Kosonen, joka yhdessä kaverinsa Elina Raerinteen kanssa tuurasi Kirsti Kososta kauppapuuhissa. Tytöillä oli myyntipöydällä myös leivonnaisia.

Liikekeskuksessa  oli muutamia satoja kävijöitä päivän mittaan. Kaupantekoakin tärkeämpää oli rupattelu tuttujen ja tuntemattomien kanssa. Myyjiä ilmaantui paikalle kymmenkunta. Enemmänkin olisi mahtunut. Rajanryssäystä on järjestetty 2000-luvun alkupuolelta lähtien. Järjestäjinä ovat viime aikoina olleet Värtsilän pitäjäyhdistys ja Itähuolinta.

Liisa Kakkonen (oik.) myi lanttuja.

Kaalikääryleiden teossa ahkeroinut Marita Määttänen Itähuolinnasta toivoi, että Rajanryssäykseen saataisiin jatkossa entistä enemmän paikallista kesän satoa sienistä ja marjoista lähtien. “Rohkeasti vain myymään”, hän sanoi.

“Paikallisten tuotteiden myyntiä varten tällainen tilaisuus on alun perin tarkoitettu”, kertoi Matti Jaatinen pitäjäyhdistyksestä. Hän arvioi, että kansaa tulisi lisää, jos tapahtumaa voitaisiin mainostaa enemmän. “Myyntipaikat ovat nyt tarjolla nimellisestä maksusta, joka sekin on melkein vapaaehtoista. Tulot eivät kata edes ilmoitusmenojamme.”

Villasukkia, kurpitsoita, luomuperunaa...

Luomuperunoita myyneellä Esko Nylanderilla oli kokemusta siitä, että Rajanryssäyksen kaltainen tapahtuma toimii hyvänä tuotteiden mainoksena jatkomyyntiä ajatellen, vaikka paikan päällä ei niin kovin paljon kauppaa tehtäisikään. Ihmiset tulevat tällaisiin markkinointitilaisuuksiin myös kuulemaan ja katsastamaan. Nylander oli ryssäyksessä toista kertaa.

“Mukava täällä on vaihtaa ajatuksia, vaikka ei niin kovin paljon tulisi ostettua”, kuuli useammankin torivieraan suusta.

Paistetut muikut olivat vastustamattomia.

Kyläpäällikkö Raimo Tiittanen kohtasi "entisen emännän" Ulla Saarisen, jonka kanssa oli oltu aviopari kesäteatterissa. Halailuksihan se meni.

Kalle Lintunen keräsi varoja SPR:lle.

Naisväkeä kiinnosti kauneudenhoito.

Sitten vain lompakko esiin.

Tässä hierotaan kauppaa villapaidasta.

Hintakin on kohdallaan.

Minähi tahon torille.

Share

1 comment for “Lanttua ja juustomaitoa

  1. Kiitos Itähuolinnalle, VPY:lle, Liiteri-Matille ja ennenkaikkea asiakkaille mukavasta toritapahtumasta!

    Tosiaan myyjiä sopisi lisää, lähes jokainen mukana ollut kauppias taisi lähteä tyhjä auto tai peräkärri matkassaan tyytyväisenä kohden kotia! Niin tekivät kauppansa leivokset, leivät, suoramyyntituotteet, kirppistavara, muikut jne…

    Ensi vuonna taas uusiksi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *