Tuhansia peippoja

Värtsilän sänkipelloilla ja pensaikoissa on kuhissut viime viikkoina peipposia. Niitä lienee tuhansia. Asiantuntijat pitävät niiden määrää ja muuttoparveutumisen ajankohtaa poikkeuksellisena. Syyksi epäillään Venäjän elokuisia metsäpaloja.

Peipposten muutto on kolmisen viikkoa etuajassa. Tätä on ihmetelty ainakin Keski-Karjalan alueella. Lintuharrastajat eivät ole koskaan aiemmin tällaista havainneet. Peippoparvissa saattaa olla mukana myös muita pikkulintuja. Muutoin syysmuutto on alkamassa melko tavanomaisesti.

2 comments for “Tuhansia peippoja

  1. Saman asian olen huomioinut. Myös haukkoja on näkynyt mukavasti viime päivinä laaksossamme, myös karhuja mutta turhan lähellä jo asumuksiamme. Sunnuntaina illan suussa asteli karhupentu emoineen Sääperintiellä vastaan ollessani koirani kanssa iltalenkillä. Eilen aamulla oli taasen kunnon iso karhun marjapaska keskellä heti Kukkolammelle lähtevää tietä!

  2. Eero-Matti,

    olisi mukava, jos sinulla olisi kamera mukana tukena ja turvana. Saisi Värtsi kuvia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *