Saarivaara yllättää

Värtsiläpäivät ovat ohi, mutta kesä ei. On aika katsastaa, mitä ovat saaneet aikaan naapurikylässä Saarivaarassa, siellä kaupungin puolella.

Jos Saarivaarassa todella esiintyvät lauantaina 7. elokuuta Leena Lehtolainen, Matti Rönkä ja Seppo Jokinen, kyseessä on kirjallinen megatapahtuma näillä main ja vaikka laajemmassakin mitassa. Kirjailijat ovat Suomen eturivin dekkaristeja.

Saarivaara on yllättänyt aiemminkin. Äskettäin edesmennyt keramiikkataiteilija Marjatta Pylvänen, Hoilolan tyttöjä, loi sinne maineikkaan näyttelytapahtuman, jonka nimenä oli muistaakseni Keskikesän aitta. Saarivaara soi on mainio jatke sille.

Kannattaisikohan Värtsilän ja Saarivaaran jollain tavoin panna hynttyitä yhteen kesätapahtumissa? Välimatkaa on vain toistakymmentä kilometriä.

Pari päivää aiemmin alkaa ortodoksinen ristisaatto Saarivaarassa. Elokuun 5. päivän iltana nuorisoseuran talolla on bessodat, ja 6. elokuuta vaelletaan jalkapatikassa Hoilolaan, josta matka jatkuu kirkkoveneellä Pörtsämön erämaakalmistoon.

Share

5 comments for “Saarivaara yllättää

 1. Hei vaan, Värtsilän Pitjäyhdistyksen sivut kertoo, että tämä
  tapahtuma on 7 pv SYYSkuuta? Kumi nyt pitää paikkansa, luulen, että tämä 7.ELOkuuta. Tai ymmärsinkö väärin?

 2. Ja tässä toinen kommentti. Hupsista, tuli pari kirjoitusvirhettä
  edelliseen kommenttiin. Sori, HUH HELLETTÄ.

 3. Tuula,

  pitäjäyhdistyksen sivuilla on virhe. Kai se kumitetaan oikeaksi. Järjestäjien mukaan Saarivaara soi 7. elokuuta.

 4. Hei ystävät,

  Lauantaina 7.8. tervetuloa Saarivaara Soi tapahtumaan. Kirjailijat Leena Lehtolainen, Matti Rönkä, ja Seppo Jokinen kertovat työstään , Mika ja Turkka Mali soittavat ”unplugged”, trubaduuri Vladimir Potapov seka Ontajärven kuoro ”Oma Ranta” Vienan-Karjalasta esiintyvät. Kirpputori aukeaa klo 12 ja huutokauppa on klo 17. Tervetuloa mukaan. Liput 10€ aikuisilta, lapset alle 12 ilmaiseksi, ruoka (lammaskaali ja ruisleipä) 5 €. Tervetuloa mukaan. Kari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *