Takapihan kaunokaiset

Kevätesikko

Helleviikko herätti kevätkukkaset ja viherpeukalot. Kukkafriikki lähti kiireesti tutkimusmatkalle puutarhaan, pohtien kuumeisesti millaisella kasvivalikoimalla täyttäisi kukkapenkit tänä kesänä.

Takapiha oli ratkaissut asian itsestään. Ensimmäinen kevätesikko kukki jo nurmikon reunalla. Tarkempi katsaus paljasti, että ne olivat vallanneet kukkapenkiksi koko nurmikon! Nupullaan olevia esikoita nousi sieltä ja täältä.

Kevättaskuruoho haluaa olla joka kevät ensimmäinen. Se ryöpsähtää aurinkoisille seinustoille heti kun päivät lämpenevät. Kauempaa katsoen näyttää melkein siltä kuin valkoapila olisi ottanut varaslähdön. Kevättaskuruoholla on kiire kukoistaa. Se on kauneimmillaan vain hetken, loistaen itsensä uuvuksiin muutamassa päivässä.

Keto-orvokki

Keto-orvokit ovat kotiutuneet kukkapenkkiin.

Jospa ne valtaisivat koko kukkapenkin, samalla olisi viherpeukalon kesäkukkahuolet ratkaistu itsestään! Ensi viikolle povataan vielä viileää, ei kuulemma ole kiirettä kukkakylvöjen kanssa. Malvikin siemenet piilotin jo aitan seinustalle. Huttunen lupaili ruusun juurakoita. Jotain täytyy laittaa kasvamaan omaksi mielihyväksi. Saapi sitten tuskailla koko kesän, milloin kukat uhkaa kuihtua paahteessa, ötökät popsii ne suuhunsa, kesähalla palelluttaa tai ukkoskuuro linttaa lähes maata myöten.

Kevättaskuruoho

2 comments for “Takapihan kaunokaiset

  1. Ai tuo on kevättaskuruoho. Minä oon nyhtänyt pois kukkapenkistä, kun luulin rikkaruohoksi.

  2. Enpä tiennytkään tuon kasvin nimeä, meilläkin kasvaa talon takana tuollainen ihan villinä. Joten luonnon kukkia varmaan 🙂

    Onnittelut uudelle lehdelle ja sen toimittajille 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *