Naakat hormien tukkona

Epäilykset heräsi, kun oli havaintoja naakoista istuksimassa piisien päällä. Meillä on saunan piisi ollut jo kymmenkunta vuotta pelkkänä ilmastointi hormina. Niinpä tarkistin sytkän liekillä sen vetävyyden, ilmaventtiilin kohdalla liekki ei taipunut ollenkaan.  Pohjaluukku avattuna löytyi risuja piisin pohjalta ja kameralla piisin läpi katsottuna ei näkynyt valon pilkahdustakaan.  Nuohousoperaatio tuotti täpötäyden muovikassillisen risuja ja roskia.

Ko hormin päähän laitettiin vielä loukkuverkkoa.  Uusi sytkä testi sytkän liekki taipui nyt ilmaventtiilin kohdalla vaakasuoraan.

2 comments for “Naakat hormien tukkona

  1. On ne naakat eteviä lintuja pesimään. Pääsisäisenä piti taas kerran kiivetä kotitalon katolle virittelemään teräsverkko piipun päälle. Aamusella kahvia keittäessäni kuulin naakan kiljahduksen hormista ja kolautin heti hormin peltiä jotta sain liikettä naakkaan. Siellä siis oltiin pesää rakentamassa. Kun sain sen verkon piipun suojaksi niin eipä aikaakaan kun naakkapariskunta oli teräsverkkoa hakkaamassa. Koko loppupäivän yrittivät ja sitten näyttivät siirtyvän naapurin kiusaksi.

  2. Miten ne naakat osaavatkin tehdä pesänsä niin syvälle hormiin. Minunkin savupiipussa oli pesä sisällä hormissa ja sen alla pystyyn pudotettuja risuja vaikka kuinka paljon, kuten Hempan kuvasta näkyy

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *