Figaron häät

Kulturellisia pöytä ja käyttäytymisohjeita

Figaron häät

Postissa tuli kutsu Figaron häihin. Hääpaikaksi oli ilmoitettu Helsingin kaupungin teatteri.

Mietin kotvan kirjeen luettuani kukahan sukulainen tämä Figaro on kun sukunikin on niin suurperheisiä, että ei muistu mieleen monesko serkku se mahtaisi olla.

Kutsukortti oli tosi komea ja monivärinen. Lisäksi siinä oli terveiset laittaneet Lidli ja Tokmannikin.

Niin vaimon kanssa lopulta päätettiin, ettei kyllä lähdetä niin kauas johonkin kasarmikorpeen juhlia viettämään. Vaan päätettiin, että ostetaan paikallisesta S-marketista parinkymmenen euron lahjakortti ja laitetaan se postitse hääparille.

Vaikka olisihan se ollut fiiniä osallistua  seurapiirieliitin riemuihin. Edellyttäisi kuitenkin paneutumista meikäläiseltä kertaamaan fiinejä käytöstapoja jo pelkkä häihin osallistuminen.

Niin kuin kaljabaari-illoissa tulee sanottua hädän tullen, että kylläpä taas kalja kusettaa pakko on jo käydä vessassa.  Tällaisissa, siis seurapiirijuhlissa  pitää sanoa  anteeksi minun pitää käydä puuteroimassa nenäni.

Ja jos on tullut herkkuja popsittua vähän reilummin niin ei voi sanoa että,  -tulipas syötyä pitää käyvä ihan ulkona piereksimässä.  Vaan -tulipas syötyä pitää käydä jo välillä vähän kävelemässä.

Tosin ei ne minunkaan käytöstavat ja varsinkin mokailut ole olleet monesti vaimonkaan mieleen.      

Joskus toisinaan jopa  välillä yhtenäänkin on saanut haukut. 

Nykyisin on kuuluteltu, että kaikki koirat pitäisi rekisteröidä ja vapaamuotoisesti ilmoittaa rekisteriluetteloon. Niinpä jopa harkitsin sitäkin, että jos ilmoittaisin vaimon valtakunnalliseen koirarekisteriin. Niin naapurit jos ilmoittaa, että naapurista kuuluu häiritsevää meteliä ja haukuntaa silloin viranomaiset tietäisivät siellä olevan vain rekisteröity koira.

Mitähän minä ilmoittaisin: Koiran nimi:  Sandra.  Rotu: Karjalainen.  Väri: Vaalea,  Sukupuoli; Narttu. 

Pitäisiköhän sittenkin vielä vaimolta kysyä onko meillä tarvetta tällaiselle ilmoitukselle.

           No vellikirjailija      Hemppa  Turunen

1 comment for “Figaron häät

  1. Toillaan kannattaa Hempan pohtia ilmoituksensa sisältöä tarkasti ennen julkaisua, saattaa muutoin tulla toisenlaisen perhetapahtuman kutsu aiheelliseksi.

    Muistammehan ennakkotapauksen eräästä kuuluisasta Koiviston perheestä, jossa rouvalta kysyttiin haastattelussa, onko tullut koskaan mieleen avioero herra Koiviston edesottamusten vuoksi. Rouva vastasi, ettei ero ole tullut koskaan mieleen, mutta kylläkin murha, parikin kertaa…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *