Savonmurteelle päivitetty navikaattori

Pisteestä A pisteeseen B ja seuraaviksi pisteisiin C, D ja niin edelleen… Seuraavasta vasempaan,
nopeusvalvontakamera jne…

Tämmöistä jaarittelua kuuluu viimeisimmistä huippunavigaattoreista ja perille päästyäsi huomaat
että lyhyempiäkin reittejä olisi ollut tarjolla GT kartan tai oman muistinkin mukaan. Onneksi en omista itse sitä härpäkettä vaan minulla on ihan oma perinteinen savolaisittain päivitetty navigaattori joka kertoo kaiken tarvittavan. Joskus enemmänkin kuin olisi välttämätöntä tarvetta.

Kun lähdetään joskus ihan kaupunkiin asti kiertämään kaikki K-, S- ja A- marketit niin navi kysyy heti
panitko oven lukkoon, otitko pallautus törpelöt kyyttiin ja onko turvavyö kiinni? Niin sitä päästään
sitten matkaa taittelemaan ja ei kun menoksi ja kuuntelemaan navigaattorin rallatusta. Pihatieltä lähdettäessä se sanoo jos vähänkin reilummin kaasua painan ”eläkä revitä ja riäkkee vanahhoo auttoo”.

Hirvivaaramerkin kohdalla Navi sanoo että muista, seurraavan viienkilometrin matkalla on hirvillä etuajo-oikkeus tulpa ne vasemmalta tai oikkeelta. Valtatielle päästyä edellämme ajaa autoa oikein hellien ja varovasti joku mummeli. Niinpä ajan ihan kantaan kiinni ohitusaikeissa niin Navi sanoo – katohan riittääkö ohitusmatka? Johon vastaan että reilustikin, on vielä parikymmentä kilometriä kaupunkiin.

Kaupunkiin päästyämme Navi sanoo Prisman kohdalla ei sinne vuan ensin Tokmannille ja
palatessamme vasta Prisman A markettiloihin. Näin se kaupunkireissu tuli tehtyä ihan navigoiden. Ja paluumatka kotiin edessä.

Tultiin loivaa kaarretta kun kuului ihan kiljaisu – Jarruta! peltipolliisi tuolla eissäpäin! Johon
vastasin naville että olipa hyvä kun sinulla välähti ensin! Sinähän olet peltipollareita välkympi.
Lopulta päädyttiin sinne mistä lähdettiinkin. Tällainen oli kauppareissumme perusnavigaattorilla
navigoituna.

No vellikirjailija Hemppa Turunen

4 comments for “Savonmurteelle päivitetty navikaattori

  1. Murheen kantaa yksinnii, vuan illoon pittää olla kaks. Olokkoon se toenen vaekka navikaattori.

  2. Tuossa navikaattorissa näyttää olevan enemmän älliä kuin tekoälyssä. Osaa neuvoa perille vaikka kuski on siitä autuaan tietämötön.

  3. Kyllä tuo navikaattori kummasti ajoa helepottaa ja eikös se tutuksi tullut äänikin ole mukavampi kuin näissä nykyisissä huippunavigaattoreissa.

  4. Eihän tuo huonosti männyt kun piäsittä kotiin takasi.
    Mieki olen kerran käyttänyt navikaattoria. Tulin junasta Helsingin asemalle ja piti hilipasta Suurkirkolle. Ainahan sinne on osannut, mutta koska oli verski älykännykkä niin arvelin männä viisaan vehkeen neuvojen mukaan. Se nouvo jotta aja lounaaseen 600 m ja tee u-kiännös. Mistä hitosta nuo ilimansuunnat tietäs ja vaikka tietäskii nii en hitossa kävele 600 metriä vuan sen tähen jotta saisin kiäntyvä takasin. Survoin kännykän niin syväle taskuun kun käs ylti. Sieltäki niitä ilimansuuntia kuulu vuan ei ennee niin häirinnä. Summanmutukassa mänin niinkun ennennii ja perille piäsin, ei ehkä ihan suorinta tietä mutta kuitennii. Joku sitten neuvo miten sen navikaattorin suap hiljaseks kun se tuntu jotai häirihtevän vaikka olki syvällä taskussa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *