Kylätalon muuttotalkoissa mukana kolmisenkymmentä henkeä

Tänään lauantaiaamuna Kylätalolle kokoontui kolmisenkymmentä innokasta talkoilijaa. Mukana oli hyvän mielen ja työrukkasten lisäksi myös omia peräkärrejä – olipa Raerinteen Jussi varannut mukaan ihan peräkärrillisen traktorinkin! Tavarat ja kalusteet siirtyivät talkoolaisten toimesta vilakkaan uudelle Pitäjätoimistolle sekä kesäteatterin alakerran kierrätyskeskukseen. Samassa yhteydessä Kylätalolla ollut piano kuljetettiin lainaksi yhden ukrainalaistaiteilijan kotiin Vainiontielle.

Kyläpäällikkö Matti toimi työnjohtajana, Eero-Matti hääri thaimaalaisten apureiden kera keittiössä. Talkooruokana oli mm. bataatti-porkkana-kookoskeittoa, Jupinin kevätkääryleitä, lämpimiä sämpylöitä ja kahvin kera pannukakkua mansikkahillolla.

Tällä hetkellä, n. klo 13 muutto näyttäisi olevan jo hyvällä mallilla. Saapi siis nähdä tarvitseeko talkoolaisten jatkaa aherrusta viikon päästä lauantaina joka varapäiväksi asetettiin vai saadaanko kaikki tänään valmiiksi.

Värtsilän Pitäjäyhdistys kiittää lämpimästi kaikkia talkoisiin osallistuneita!

7 comments for “Kylätalon muuttotalkoissa mukana kolmisenkymmentä henkeä

 1. Huom! Kylätalo toimii edelleen normaaliin tapaan koululla! Kahvio avoinna ma-pe klo 8-16. Tervetuloa!

 2. Nimeni on mainittu ja ajoneuvoyhdistelmäni on päässyt jopa kuvaan, joten sallittakoon aiheeseen liittyen myös muutama ajatus.

  Olin tosiaankin talkoissa mukana. Itsestäänselvyydestä ei voi kuitenkaan puhua; jos kyseessä olisi ollut muutto Niiralan kaupalle niin todennäköisesti minua ei oltaisi näissä merkeissä välttämättä bongattu.
  Annoin siis periksi, koska toimitilat palaavat näin juurilleen eli niille pihoille missä on aiemminkin tehty kuntaa/pitäjää/kylää tunnetuksi jo kautta aikojen ja missä voidaan nyt samalla tarjota tarpeellista tukea paikalliselle yrittäjälle.

  Mitä muuten olen tästä hommasta kaiken kaikkiaan mieltä, niin totean että enpä olisi millään uskonut joutuvani todistamaan tällaista uskomatonta farssia. Päätökset on nyt toki tällä erää tehty ja niihin on tyytyminen mutta edelleenkään en vain voi ymmärtää tätä jokseenkin järjettömien suhmurointien summaa, joka vain entisestään vahvistaa vaikutelmaa kateuden pirun voimasta kaiken aluekehityksen jarruna.

  Itse olisin ollut valmis tekemään koulukiinteistön vastaanottamisessa vielä ehdollisen päätöksen eli energiahankkeen turvin homma maaliin ja jos sitten ei niin sitten vasta ei ja sillä siisti. Jos kuokka käypi nyt koululla heilumaan, niin säästäisivät edes asuintalon jolloin ei tarvitse ihmisistä puhumattakaan myöskään kuntosalin ja partiokolon lähteä evakkoon.

  En näe järkeä myöskään kiirehtiä ns. entisen kylätalon eli kunnantoimiston purkamista. Mainittu operaatio maksaa kivi/tiili/betonitalon kyseessä ollen maltaita, mutta nythän siitä ei liene vedettömänä ja sähköttömänä käytännössä mitään kustannuksia. Se tarjoaa kuitenkin eri kerroksissa runsaasti käyttökelpoista katonalusta vaikkapa erinäisten tapahtumien tukitiloina. Neuvottelut on siis syytä laittaa kunnan kanssa ehdottomasti pikimmiten käyntiin.

  Vaikka uskallan olla myös julkisestikin kriittinen niin arvostan toki silti Värtsilän Pitäjäyhdistyksen sekä organisaationa että käytännön toimijana erittäin korkealle. On suorastaan uskomatonta, että aikoinaan luonto/ympäristöhanketta varten perustetusta sinällään vaatimattomasta yhdistyksestä on vuosien varrella itse kenenkin kyläpäällikön aikakaudella kehittynyt osaavien ihmisten ideoimana ja hyvien yhteistyötahojen edesauttamana näin vahva hallinnollinen toimija sekä konkreettisen avun ja hyvinvoinnin välittäjä.

  Toivotaan edelleen pitkää ikää, jatkakaa valitsemallanne tiellä!
  (Toivottavasti tämä oli viimeinen muutto…🤔)

 3. Näinä tuulisina aikoina Värtsilän Pitäjä-cityä on hieman vaikea paikoittaa. Tuskin kylän keskus on nykyisin sen enempää rajaliikennekeskus Niirala kuin Sääperi tai vaikkapa Kaustajärvikään.

  Arppen piha tuntuu Pitäjätalon paikkana jo “perinteidenkin” puolesta hyvältä valinnalta Raerinteenkin ajatusten tapaan. Siellä on edes jonkinlaista synergiaa yritysten kanssa edellytyksiä syntyä. Ehkä vähäväkisen kylän keskus on siellä, missä Pitäjäyhdistys pitää majaa ihmisten kohdata.

  Tuo Raenrinteen mainitsema uskomaton farssi herätti ajatuksen, että ehkä joku Värtsilän kynäniekka innostuisi iltapuhteinaan kynäilemään kesäteatteriin “Kylätalon kylmä kyyti” -näytelmää. Tausta-aineistoa alkaisi olla jo liiankin kanssa. Ties millainen menestys siitä syntyisi.

 4. No siellä Oulun suunnalla on sit ens talven pimeille ja pitkille illoille kirjoituspuhteita tiedossa😂

 5. En tunkeudu kirjoituskinkereille, vinkin vain heitin. Kyllä tositekijät ja -kirjoitttajat ovat siellä itärajalla!

 6. On jo työn alla.Tervetuloa Leo työryhmään!

  Työnimenä näytelmällä on:Visionääri Töppösen taloushuolet.

  Apunimi:Umpisuoli

  Mainittakoon jo tässä vaiheessa että kyseessä on täysin fiktiivinen tarina eräästä kuntaliitoksesta Itä-Suomessa.

 7. Ja minä kun taas kerran arvelin keksineeni pyörän!!!
  Mutta kuntaliitoskuvio tekee teoksesta maan kattavan ja ainakin viisikesäisen.

  Katsoin joutessani Pirunpelto-sarjaa. Siinä olisi näytelmälle sopivan nopearytminen ja koukuttava sovitustapa telkkariin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *