Tilannepäivitystä Kylätalolta

Tänään Kylätalolla paistetaan pullaa. Leivontavuorossa Nadezda Ojala


Saamme päivittäin kyselyjä siitä milloin ja minne Kylätalo muuttaa. Emme tiedä. Kyläläisiä asiassa hämmentää varsinkin se kun tiedetään että kunta irtisanoi vuokrasopimuksemme joka loppuu kuluvan kuukauden lopussa. Uusista tiloista täällä Pitäjäyhdistyksessä ei siis edelleenkään ole mitään tietoa vaikka mennään jo maaliskuun puoliväliä.

Värtsilän Pitäjäyhdistys itse ei ole ollut aktiivinen tila-asiassa sillä olemme jääneet odottamaan luvattua esitystä kunnalta jota ei ole vielä tullut. Pitäjäyhdistyksen puheenjohtaja Matti Jaatinen rauhoittelee kyläläisiä. – Myö ollaan sen lupauksen varassa jonka kunnanjohtaja on meille aiemmin antanut. Vaikka määräaika umpeutuisikin kuukauden lopussa, Kylätalon toiminta täällä Värtsilän koululla ei ole loppumassa ennen kuin korvaava tila kylältä on löytynyt.

Mutta ongelmia tällä hetkellä on. Matti kertoo että esimerkiksi kokous- ja muita tilavarauksia huhtikuusta eteenpäin on tässä epäselvässä tilanteessa hankalaa ollut ottaa vastaan. Tiedustelimme asiaa sähköpostitse myös Tohmajärven kunnanjohtaja Mikko Löppöseltä joka kertoo vastausviestissään että kunnan taholta asiaan tulee lisävalaistusta loppuviikosta. Jäämme siis odottamaan mielenkiinnolla mitä sieltä on luvassa.

-Eero-Matti Lintunen

5 comments for “Tilannepäivitystä Kylätalolta

  1. Ilman muuta kunnan on annettava jatkoaikaan koulutiloihin, mikäli aikataulu mättää. Eihän voida olettaa muuton tapahtuvan päivissä. Kannattaa muistaa Pitäjäyhdistyksen alkuperäinen ehdotus koulun käytöstä toukokuun loppuun saakka. Ehdotukseen ei tuolloin suostuttu, vaikka ehdotukseen sisältyi tilojen käytön suunnittelu rahoitusvaihtoehtoineen.

  2. Niinpä, Esa! On siellä niin paljon Tavaraa ettei niitä ihan päivässä raivailla. Nythän vaalien äänestyspaikka on jo lukkoonlyöty, tuonne entiselle niiralan kaupalle, sitä tuskin pystyy enää muuanne muuttamaan kun äänestyslapussa on osoite annettu!? Joten ei kun ootellaan.

  3. Tohmajärven pitäjän entisessä naapuripitäjä Liperissä on myös suljettu niin monta koulua kuin mahdollista. Yksi niistä suljetuista on ns Pienten koulu (alakoulu) keskus taajamassa. Kuulemma ollut tyhjillään jo kymmenkunta vuotta. Ihan viimevuosina joku on ehdottanut, että eikö siellä voisi vaikka harrastaa jotain. Aktiiviset kyläläiset eri yhdistyksistä jatkoivat keskusteluja kunnan kanssa. Syksyllä 2020 kolmetoista yhdistystä perusti yhdistyksen ”Pienten koulu ry” tarkoituksenaan saada koulurakennus kuntalaisten käyttöön. Luvan saatuaan aktiivit kuntalaiset kunnostivat talon. Nyt siellä toimii 21 yhdistystä. Yhdistykset vastaavat talon kunnossapidosta ja kunta lämmityksestä noin karkeasti ottaen.
    Eihän tämä mitenkään liity Värtsilään eikä Värtsiin.. Miten lie tullut mieleen.

  4. Esitys kunnalta Kylätalon mahdollisesta uudesta sijainnista on tänään tullut luvatun mukaisesti Värtsilän Pitäjäyhdistykselle. Mutta ennen julkistamista Pitäjätoimikunta kokoontuu vielä käsittelemään asiaa

    Asiasta tiedotetaan heti kun se vain on mahdollista. Ollaan siis kärsivällisiä vielä tovi.

  5. Joko myö kohtapuoliin suatas kuulla, missä on kylätalon seuraava paikka!?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *