Onttolassa juhlittiin uuden sotilaskoti-liikuntarakennuksen harjannostajaisia

Senaatti-kiinteistöt rakennuttaa Onttolan esikunta-alueelle uuden sotilaskoti-liikuntarakennuksen Pohjois-Karjalan rajavartioston käyttöön. Uuden rakennuksen harjannostajaisia vietettiin eilen maanantaina 27.2. työmaalla Onttolassa. Varsinaiset rakennustyöt käynnistyivät elokuussa 2022 ja ovat edenneet suunnitellussa aikataulussa. Rakennustyöt valmistuvat arvion mukaan kesäkuussa 2023, ja uudet tilat otetaan henkilökunnan ja varusmiesten käyttöön elokuussa 2023. 

Uudisrakennus on moderni ja viihtyisä sotilaskoti-liikuntarakennus, johon rakennetaan reilun sadan hengen sotilaskotisali, nykyaikainen keittiö ja liikuntatiloja. Tilat takaavat alueella työskentelevän Rajavartiolaitoksen henkilöstön sekä sotilaskotihenkilöstön toiminnallisuuden ja hyvinvoinnin vuosiksi eteenpäin sekä varusmiehille aiempaa paremmat olosuhteet liikuntakoulutukseen ja vapaa-ajan viettoon. Tavoitteena hankkeessa on turvalliset, terveelliset ja toimintaa tukevat toimitilat.  

”Uusi sotilaskoti-liikuntarakennus nähdään toiminnan kannalta erittäin tärkeänä ja myönteisenä uudistuksena, joka osaltaan myös symbolisoi toiminnan pysyvyyttä ja jatkuvuutta Onttolassa. Rakennustyömaan ripeätä edistymistä on ollut ilo seurata”, kertoo Pohjois-Karjalan rajavartioston komentaja Marko Turunen

Rakennuksen tuleva sijainti pääportin vieressä palvelee entistä paremmin varusmiehiä ja heitä tervehtimään tulevia läheisiä. Sääsuojan alle kohonneen tuhatneliöisen uudisrakennuksen ulkoseinät ovat ulkoverhousta vaille valmiit. Ulkopuolen töistä käynnissä ovat vesikattotyöt. Muutoin rakennuksessa on siirrytty sisävalmistusvaiheeseen talotekniikkatöiden käynnistyttyä koko laajuudessaan.  

Työmaalla vietettiin eilen harjannostajaisia, jossa tarjoiltiin perinteiden mukaan hernekeittoa ja pannukakkua, ja työmaan työntekijöitä viihdytti imitaattori.

”Tavoitteenamme on tehdä mahdollisimman hyvin toimintaa tukevat tilat, ja olemme suunnitelleet niitä tiiviissä yhteistyössä käyttäjän kanssa. Suunnittelussa ja toteutuksessa on huomioitu ympäristöystävälliset ratkaisut ja haettu taloudellisia tapoja toteuttaa hanke”, sanoo Senaatti-kiinteistöjen aluejohtaja Minna Niittyniemi

Rakennustyöt valmistuvat arvion mukaan kesäkuussa 2023. Tämän jälkeen rajavartiosto kalustaa ja varustaa tilat, ja tilat tuuletetaan. Tilat otetaan käyttöön arvion mukaan lomien jälkeen elokuussa 2023. 

Hankkeen kokonaiskustannusarvio on 5,9 miljoonaa euroa. Pääurakoitsijana toimii Rakennustoimisto Eero Reijonen Oy, ja työmaa työllistää 20 henkilöä.  

2 comments for “Onttolassa juhlittiin uuden sotilaskoti-liikuntarakennuksen harjannostajaisia

  1. Entinen eli siis toistaiseksi vielä nykyinen vastaava huoltorakennus otettiin käyttöön toukokuussa 1984.
    Me heti kesäkuussa kotiutuvat varusmiehet ehdimme käyttää tätä silloin tuliterää ”sotkua” ja saunaa parin viikon ajan.

    Mielestäni entinen pääportin lähellä esikuntarakennuksen kohdalla sijainnut sotilaskoti oli hämyisyydessään huomattavasti viihtyisämpi ja siellä sai parempaa kahvia kuin uudessa. Sen keittäjäthän eivät toki vaihtuneet, mutta juoman valmistustapa muuttui kattilalinjalta laitoskeittimiin.

  2. Samaa mieltä Jussin kanssa! Vanhaan totuin minäkin. Eivät olleet pinnat kiiltäviä, mutta hyvin kotoisia todellakin. Siellä oli kunnon näyttämökin, ja iso kapakkapiano. Kulttuuria arvostettiin entisaikaan enemmän. Sain toiminnanjohtaja Kareen Airilta luvan harjoitella salissa iltaisin sillä ehdolla että ennen lähtöäni kasarmille vetäisen serenadit vielä paikalla olevalle henkilöstölle. Hyvin supsikasta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *