Kylätalo näytti taas kerran tarpeellisuutensa

Esittelyssä osa Värtsilässä asuvista ukrainalaistaiteilijoista

Eilen tiistaina Värtsilän kylätalolla vietettiin SPR:n sekä Värtsilän Pitäjäyhdistyksen yhdessä järjestämää Ystävänpäivä-tapahtumaa. Jälleen kerran saimme nähdä kuinka tärkeä sekä tarpeellinen yhteinen kokoontumistila Värtsilässä olisi olla. Tilaisuus keräsi paikalle lähes satakunta vierasta. Kylätalolla työskentelevä Nadesha Ojala kertoo että ruokaa illan kuluessa meni kahdeksankymmentä annosta.

Bortskeittoa jaettiin illan aikana peräti 80 annosta

SPR:n ja Värtsilän Pitäjäyhdistyksen porukoista koostunut järjestelytiimi oli loihtinut kasaan mukavan sekä mielenkiintoisen ohjelman joka oli rakentunut pitkälti Värtsilässä asuvien ukrainalaistaiteilijoiden ympärille. Esillä oli erilaista taidetta; kankaita, koruja, veistoksia sekä puutöitä.

Esillä oli erilaista taidetta

Taiteilijoiden tunteikas lauluesitys ei jättänyt ketään kylmäksi. Karoliina Arvilommin toimiessa ansiokkaasti tulkkina myös englantia vähemmän taitamattomat saivat kuulla esillä olevien töiden taustoista ja niiden syntyhistoriasta.

Keiton kanssa tarjoiltiin perinteistä ukrainalaisleipää

Ukrainalaiset vieraamme osallistuivat yhdessä kylätalon väen kanssa tarjolla olleen Bortskeiton valmisteluihin. He leipoivat myös keiton kanssa tarjotut suussa sulavat, perinteiset ukrainalaisleivät. Keiton päälle vieraille tarjottiin jälkiruokana täytekakkukahvit.

Nadesha Ojala leipoi tilaisuuden täytekakut

Kaikki ruokatarpeet tilaisuuteen lahjoitti SPR, illan ruokatarjoilu oli kaikille maksuton. Lahjoituksesta suuri kiitos SPR:n paikallisosastolle joka oli myös näkyvästi mukana illan tapahtumassa esitellen myös omaa toimintaansa.

SPR lahjoitti tapahtuman kaikki ruokatarpeet

Ohjelmassa oli myös liukumäkeä, Mirja Kinnusen vetämää tuolijumppaa ja Värtsilä-Tohmajärvi aiheista tietovisailua.

Mirja Kinnusen tuolijumppatuokio

Kaikkineen illan tapahtuma oli onnistunut ja erittäin lämminhenkinen. Jälleen kerran Värtsilä näytti että yhteistyöhenkeä sekä tahtoa rakkaan kotikylämme vireänä pitämiseen kyllä löytyy kaikista viime aikojen vastoinkäymisistä huolimatta.

Tapahtumaa oli tukemassa myös Lähi-Tapiola.

6 comments for “Kylätalo näytti taas kerran tarpeellisuutensa

  1. No jopas on ollut meiningit taas kerran! Kiitos edes kuvista, kun en paikalle päässyt.

  2. Lisää tällaista. Olisi mukava olla mukana mutta kun on Oulusta niin pitkä matka.
    Täällä Oulussa ei tapahdu mitään.

  3. Kylätoimintojen ja kehittämistoimintojen osalta Värtsilähän on kultaa Tohmajärvelle.

  4. Onkohan näitä Ukrainalaisten taiteteoksia myytävinä? Värtsi netissä vois esitellä hintoineen jos ovat myytävinä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *