3 comments for “Värtsilän uuden kentän vihkiäiset

 1. Suorastaan hauskat kisat. On älytty laittaa kuntien valtuustot ja -hallitukset kilpailemaan keskenään viestijuoksussa.
  Paremmuus varmistettiin vielä pitäjien välisessä kisassa. Siinä olisi ajatusta nykypäiväänkin. Voiskohan tuolla ajatuksella korvata jotkut tarjouskilpailut?

  Paljon on ollut myös ihan ”oikeaakin” urheilua. Omaa nimeä ei näy.. palstatilaa vissiin säästetty. Erkki Lintunen suvereenisti 800m voittaja.
  Tuo korkeushyppääjä T Reijonen hyppäsi ns ”tiikeri tyylillä” , joka meiltä penskoilta kiellettiin tykkänään. Ja ihan oikein, siinähän hypättiin riman yli kuin tiikeri, paitsi että tultiin maahan pää edellä tai kuka mitenkin.

 2. Huomasin saman että useimmista lajeista puuttuu Värtsilän edustus, mutta ilmeisesti Karjalaisen toimitus on säästänyt palstatilaa. Eli olit ilmeisesti paikalla Alpo kun kenttä avattiin? Kun me vähän nuorempi sukupolvi kirmattiin vajaa kymmenen vuotta myöhemmin kenttää ympäri , ainakin juoksuradan kunto oli surkea. Oliko Alpo kenttä silloin alkuaikoina ns hyvä? Se oli sellaista juoksuhiekkaa johon jalka upposi. En tiedä onko katsomosta valokuvia olemassa mutta minä kutsuin sitä Velodromi – katsomoksi.
  Erkki Lintusesta on Värtsissä ollut aikaisemmin juttua ja ei voi kuin hattua nostaa senverran kovia olivat tulokset ihan Suomen tasolla.

 3. Yli kaksi vuosikymmentä sitten kuuluin jäsenenä yhden kauden ajan silloin vielä itsenäisen Värtsilän kunnanvaltuustoon.
  En tiedä mikä lienee nykyinen käytäntö, mutta silloin järjestettiin ainakin näinä kaikkina neljänä vuonna vuoroperiaatteella milloin missäkin kunnassa (Värtsilä, Kitee, Rääkkylä ja Liperi) Pohjois-Karjalan kunnanvaltuustojen väliset hiihtokilpailut. 🎿
  Sarjajako perustui luonnollisesti kilpailijavaltuutetun sukupuoleen ja ikään, lisäksi oli vielä omat sarjat kunnanjohtajille. Vaikka kyseessä olikin lähinnä henkilökohtainen mittelö, niin tulosten perusteella kaiketi määräytyi myös joku kuntakohtainen paremmuusjärjestys ja sitä myötä tietysti mahdollinen palkinto.
  Mukavia tapahtumia, olihan siellä meitäkin värtsiläisiä paikalla aina useita henkilöitä. Itse kävin näissä kinkereissä kastelemassa paidanselän 5-10 km:n matkoilla neljä kertaa ja myöskin voitin neljä kertaa. 🥇 Kolmesti olin tosin sarjani ainut osallistuja mutta sehän ei sinällään saavutuksiani himmennä, häpeä kuuluu heille ketkä eivät olleet mukana.

  Kunnat ottivat silloin mittaa toisistaan myös pilkkijäillä. Yhden kerran läksimme täältä Värtsilästäkin liikkeelle suuntana Kesälahti ja siellä tarkemmin Ruokkeen lomakylä Puruveden niemessä.
  Pienen meren kokoinen ja syvyinen järvi oli varsin tyly meille äkkinäisille, henkilökohtaisella tasolla eivät mitalisijat lähellekään auenneet mutta silti voitimme kuin voitimmekin joukkuekilpailussa Tohmajärven! 🎣😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *