Onnistunut kesäleiri Värtsilän nuorisolla

Karjalainen 19.07.1958

Lehtileikkeen Värtsille lähetti Tapani Näätänen

7 comments for “Onnistunut kesäleiri Värtsilän nuorisolla

 1. Isä-Mattikin näyttäisi kuvassa olevan ylinnä vasemmalla. Kiitos Tapani!

 2. Kiitos Tapsa lehtileikkeestä. Nyt selvisi vuosiluku ja monta muuta seikkaa, joita on arvuuteltu aikaisemmin.
  Että ongintakilpailukin ! Kyllä on ohjelmaa piisannut.

 3. Alpolle olis pyyntö mikäli sopii. Karjalainen ei ollut laittanut nimiä kuvan alle, muistat varmasti joitakin. Kyllä on ollut kivan oloinen leiri pienillä tytöillä ja pojilla. 60-luvun alkupuolen leirejä Värtsilässä en muista käyneeni, mutta yhden kerran kävin Partaharjulla. Se kesti ainakin viikon ja siellä tuli kyllä jo äitiä ikävä. 50-luvulla näitä leirejä oli varmasti useita esim. Värtsilässä.

 4. Olihan meitä Värtsilän nuoria myös 60-luvun alkupuolella Polvijärven Mertajärvellä raittuisliiton leirillä. Voitimme yllättäen ykköspalkinnon leirikisassa. Valvoja tosin ajoittain epäili , että teltan lähellä saattoi haistaa tupakansavua.
  Raimo ja Erkki , millaisia muistoja ja onko vielä mitali tallella ?

 5. Tapani kyselee nimiä, mutta kaikkia en mista. Minunkaan naamaani kuvassa ei näy. Lehtikirjoituksesta kuitenkin varmistuu, että olen tuolla leirillä. Kuva on ollut aikaisemmin Värtsissä kesällä 2016 ja silloin Kisan juhlan tauoilla muisteltiin tätäkin leiriä ja veikkailtiin kuvassa olijoita.

  Linkistä avautuu kuva ja sen voi suurentaa tunnistamisen helpottamiseksi. Kommeneista näkee, keitä veikkailtiin olevan kuvassa silloin.

  https://vartsi.net/2016/07/20/vartsilan-kisan-leireja/

 6. Kiitos Alpo.
  Vaikka olen v.2016 kommentoinnut asiaa ei muisti riittänyt sinne asti. Eiköhän ne osallistujat ole suurinpiirtein tunnistettu.

 7. Keräsin tähän leiriläisten nimiä. Enää muutama puuttuu

  Takana seisomassa vasemmalta:
  Matti Lintunen, Pertti Niiranen, Ahti Sippola Selkäkylältä, Kari Piiroinen taximies, Valto Piiroinen, Pertti Leinonen (vähän näkyvissä), Lauri Piiroinen, Aimo Jormanainen kuoli Ruotsissa työtapaturmassa melko pian Ruotsiin mentyään.

  Istumassa takana vasemmalta: Suikkapäinen neito ehkä Kaurilasta, tummatukkainen ?, huivipäinen Ritva Svensk, Aarne Hämäläinen, Esko Turunen, Jouko Näätänen.

  Keskeltä vasemmalta: Suikkapäisen edessä Anna-Liisa Lintunen, silmälasipäinen Tellervo Svensk, juovapipoinen poika Pentti(?) Soikkeli, äärimmäisenä vasemmalla hymyilee Eija Soikkeli, hänen edessään tyttö tai poika, jota en tunnista

  Edessä vasemmalla Pentti Lintunen päässä partiolakki. Hänen vieruskaveri näyttäisi Väyrysen pojalta. Eturivissä oikealla toistaiseksi tunnistamaton poika.
  Soikkelit asuivat Yhteishyvän yläkerrassa
  368

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *