Valtuustoaloite Värtsilän pitäjästatuksen myöntämisestä

Soile Luukkainen

Kunnanvaltuuston vuoden viimeisessä kokouksessa joka pidettiin 12.12.2022 Soile Luukkainen jätti kokouksessa valtuustoaloitteen. Siinä esitetään, että Tohmajärven kunta päättää myöntää Värtsilälle pitäjästatuksen ja päättää kutsua vastedes Värtsilän liitoskunta-aluetta Värtsilän pitäjäksi.

Aloitteen allekirjoitti Luukkaisen lisäksi 11 valtuutettua. Valtuusto otti aloitteen vastaan ja antoi sen edelleen kunnanhallitukselle valmisteltavaksi.

5 comments for “Valtuustoaloite Värtsilän pitäjästatuksen myöntämisestä

  1. Kiitos, Soile!!! Olen valmis – kuntalaisena – perustelemaan aloitteen merkitystä Tohmajärvelle.

  2. Kannatan Soilen esittämää aloitetta lämpimästi !
    Nooh , eihän minulla ole ollut pitkään aikaan kunnallista päätäntävaltaa , mutta mielipiteen muokkauksessa vieläkin.

  3. Mainiota! Niin vahva kannatus pitäjästatuksen hakemiselle kuin äänettömältä yhtiömieheltä, nykyiseltä oululaiselta puskista huutelijalta on mahdollista.

  4. Muuttuuko mikään, jos nimi muuttuu? Kelvottomat ja uuteen kykenettömät organisaatiot mylläävät nimikkeitä ja titteleitä, että näyttäisivät toimivilta. Ylemmille portaille ei kelpaa kuin Englannin kielinen nimi. Muutama vuosikymmen sitten kunnat hakivat kilpaa kaupungeiksi. Tohmajärvikin. Kun ei onnistunut, niin tyytyi nimittämään parisataa pitkän tienpätkän Kauppakaduksi. Samasta syystä ilman järjellisiä perusteita puuhattiin Kauppakatua iskelmäperusteilla Raitiksi. Ei nimi miestä pahenna tai paranna muualla kuin Suomessa. Nykyään.

  5. Tähtäin huomiseen! Ehkäpä jonain kauniina päivänä harkitaan Tohmajärven liittämistä Värtsilän pitäjään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *