6 comments for “Mitäpä Matti miettii näin maanantaina?

 1. No pitäis levähtää
  Ja puuro keitältää
  kunnella O Helga natt
  (Jussi Björling)
  lämmittää sauna
  unohtaa hätä
  hyväillä ja pussata tätä

 2. Kyllä Jouko V. on kartalla! Matinnii pittää alakoo valamistauttuu jo oattoon. Vaekka ollaankin teällä sutteettisavon reunamaeilla, kannattaa hänennii ottoo mallia savolaesesta joulunvietosta…

  Toesin sannoen tästä se lähtöö:

  Oattouamuna herätään ja sitten myö syyvvään. Sitten juuvvaan kahvit ja sitten myö männään torille ja sitten myö syyvvään lihapiirakat.

  Sitten ostettaan joulukuus ja syyvvään munkkipossut. Kuusta ee tietennii missää nimessä osteta, vuan haetaan metästä. Mielellään vielä nuapurin puolelta.

  Sitten myö tuuvvaan kuus sissään ja juuvvaan päeväkahvit, koristellaan kuus ja sitten myö syyvvään.
  Sitten Suomen Turku julistaa jooluraahan ja sitten myö syyvvään ja otetaan joululökit ja sen piälle vähän syyvvään.

  Sitten naesväki lähtöö käämään haovvoilla ja myö miehet sillä aekoo syyvvään ja kun naesväki tulloo takasin niin myö haokataan väljpalloo. Sitten myö kylypee ropsaatettaan joolusaanassa ja syyvvän makkaroo, juuvvaan saanakahvit ja syyvvän piparkaakkuva rapa rötkölleen.

  Sitten myö outellaan jooluaterijjoo ja syyvvään outellessa parj kinkkuvoeleipee, sitten syyvvään jooluateria ja juuvvaan piälle torttukahvit ja sitten myö leekitään joolukuusen ympärillä ja sitten myö syyvvään mitä nyt pöyvvässä sattuu olemmaan.

  Sitten kyttäellään joolupukkia ja napostellaan pähkinöetä. Sitten tulloo pukki ja myö vähän syyvvään pukin kansa jottaen pienmuotosta. Sitten avataan lahjat ja sitten pittee kaevaa evakkoleka puulaatikosta ja tarjota pukille paakut ja sitten pukki talutettaan taksiin ja sittenhän myö syyvvään.

  Sitten katellaan telekkaria ja syyvvään, sitten tirraatettaan iltakahvit ja syyvvään suklaata. Sitte otetaan vähän suolasta kun hiukoo ja sitten myö männäännii jo muata.

  Mukavaa uaton ototusta niin Matille kuin muillekkiin osallisille – ja muistakkee kansa se joolun totellinen sanoma.

  Hiukkasen alakuperäsestä veännetty ohje – lähde: http://users.jyu.fi/~kirkopo/savo/?sivu=joolu_uatto

 3. Aika samanlaista se joulun vietto on karjalaisillakin.
  Lisäyksenä Esan juttuun vain touhuilun järjestyksestä.
  Ensin laitettiin saunan alle tul ja löylyjä vuottaissa otettiin jottain mieltä piristävvee. Sitten saunottiin jonka jäläkkeen vasta syöttiin ja lopuks mänttiin saunan piälle nukkummaan.

 4. Meillä käytiin ensin saanassa ja sitten vasta syötiin. Maistu p….lle kerran käytettynä.

 5. Ei aata näenä ankeina lama- ja sota -aekoena makuasioista valittoo – pittää voan köllähtee tyhjällä mahalla kylymän kiukkaan peälle pitkälleen!

 6. Hei, turhempookii oon lukenunna!🤣😂 Oottatyö aika sanaseppoja😂😂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *