5 comments for “Yhdistyksen puheenjohtajan aamumietteitä

 1. Värtsin informaatiopläjäykset ovat vertaansa vailla. Toivottavasti tajuamme, miten korkealuokkainen paikallismedia meillä on käytettävissämme. Eero-Matin toimituksellinen ote on ammattilaistasolla, on ilo seurata tätä työtä. Puheenjohtajamme on niin ikään terästä – Matin päämäärätietoinen, sitkeä työ ja lehmänhermot antavat Pitäjäyhdistykselle suuren etumatkan yhteisömarkkinoilla!

 2. Esan kanssa samaa mieltä. Värtsi, Eero-Matti ja pitäjäyhdistys tekevät erinomaista työtä ihmisten palvelijoina, joka ansaitsee kiitoksen. Siinä olisi malli kuntaimagen nostamiseksi valtakunnan tasolle. Harmi, ettei kuntapäättäjät ole tätä huomanneet, vaan pyörivät brojekteissa, joista ei tule kuin kuluja veronmaksajille. Esa, tiedota asiasta valtakunnan mediaan.

 3. Veijo, asiaa toki kannattaisi puida hiukan tarkemmin ja laajemminkin, verrokkitapauksia saattaisi löytyä ympäri maanpiirin useitakin. Tilanne muistuttaa elävästi 2000-luvun alkua, jolloin koulut lakkautettiin faktoista huolimatta. Silloin tilannetta puitiin runsaasti valtakunnallisissa medioissa, mutta Yksinkertaisen Enemmistön Suomi veti voiton, tunnetuin seurauksin.

  Saa nähdä tulevaisuudessa, kun yksinkertaisen enemmistön edustajat toennäköisestikin vaihtuvat, säilyykö meno samanlaisena. Toisaalta – kaikkihan on jo melkein lakkautettu, joten se aihe lienee käsitelty loppuun. Jäljelle on jäänyt vain syrjäseutujen selviytymistaistelu.

  Uskon niin ikään, että aktiivisia, eri teemoja medialle esitteleviä ehdokkaita riittää Tohmajärvellä ilman meikäistäkin – aiheista riippumatta. Minä jäin julkisuudesta eläkkeelle aivan yksityiseksi jo vuonna 2007, enkä ole sinne kaivannut. Sitä paitsi Värtsin toimitus tekee huipputyötä, ja digitaalinen leviää kummasti ympäri ämpäri.

  Pitäjäkokous linjaa homman mieleisekseen vielä joulukuun aikana, ja siihen päätökseen on hyvä asettua. Jopa kuntakin joutuu siihen tyytymään.

 4. Tarkoitin, että lähetettäisiin medialle vihje asiasta. Kyllä media hoitaa homman. Asian ydin on siinä, kumpi on tärkeämpi paikkakunnalle toimiva ihmisyhteisö vai sen loppuminen ja valojen sammuminen valmiista talosta. Vertailu veroeurojen käytöstä tällaiseen löytyy läheltä ja kaukaa.

 5. On mukava huomata, että kun ihminen pääsee työhön, josta on innostunut ja joka sopii hänen kyvyilleen, tulee jälki erinomaista. Valitettavasti monen ihmisen on tehtävä ” jotakin”, että ansaitsisi leipänsä. Kaikki työ on arvokasta. Löytäisipä jokainen vain kykyjään ja intohimojaan vastaavan homman.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *