Värtsi -lehdestä

Verkkolehti Värtsillä on kunnioitettava historia. Ensimmäinen Värtsin artikkeli julkaistiin 3.5.2010 eli keväällä lehti täyttää kolmetoista vuotta. Erkki Jormanaisen ensiartikkeli oli ”koejulkaisu” auringonlaskusta Etelä-Afrikassa.  Alkuun juttuja ilmestyi yksi päivässä. Ensimmäinen varsinainen artikkeli julkaistiin 4.5.2010 ja se avasi lukijalle ajatuksia uuden verkkolehden sisällöstä. Lehteä ja sen linjaa Erkki kuvaa seuraavasti:

Etusivulla näkyy kuusi tuoreinta kirjoitusta, viimeinen päällimmäisenä. Klikkaamalla otsikkoa tai Lue lisää -painiketta lukija pääsee suoraan asianomaiseen juttuun.

Värtsissä on viisi erilaista palstaa. Ajan patinaa on tarkoitettu lähinnä historia-aineistolle. Ajankohtaista -palstalta löytyvät toimituksen mielipidekirjoitukset ja artikkelit.

Lukijalla on mahdollisuus lähettää omia kirjoituksiaan Lukijoita -palstalle sähköpostilla. Osoite näkyy yhteystiedoissa. Jokaista juttua voi kommentoida kirjoittamalla perässä olevaan kommenttilaatikkoon. Toivomme näin syntyvän keskustelua asioista.

Värtsilän vahvuuksia on luonto. Sitä koskeva aineisto keskitetään Luonnollista -otsakkeen alle. Paikallista -palstalla ilmestyvät mm. paikalliset uutiset, haastattelut, selostukset ja esittelyt, joita toimitus tekee.

Värtsi on ei-kaupallinen julkaisu, jota pyritään tekemään journalistisin periaattein. Poliittisesti verkkolehti on sitoutumaton. Se toimii itsenäisesti ilman varsinaista taustayhteisöä. Yhteistyötä toivomme kaikkien kanssa.

Pyrimme välttämään päällekkäisyyttä Värtsilän pitäjäyhdistyksen nettisivujen kanssa. Esimerkiksi ilmoitukset tapahtumista voi entiseen tapaan suunnata yhdistyksen sivuille.”

Näin lähes kolmentoista vuoden jälkeen te lehden lukijat voitte arvioida olemmeko onnistuneet vuosien saatossa ylläolevissa linjauksissa. Heti alusta saakka verkkolehti saavutti huikeita lukijamääriä, mm. lehdessä julkaistu neljäs artikkeli ”Kalastus teemana Erä&Luonnossa” on kerännyt 3435 lukukertaa!

Kaikkineen artikkeleja lehdessä on julkaistu huikeat 6824 kappaletta. Kommentteja lehdessä on ollut 42924. Meillä on siis melkoista historian tallennetta tulevien sukupolvien iloksi. Datan kaivaminen kaikkien aikojen suosituimmasta artikkelista näyttökertojen perusteella ei onnistunut. Käyttämämme alusta ei anna mahdollisuutta tämän tiedon löytämiseen tai sitten toimituksen osaaminen ei siihen tällä kertaa riittänyt.

Nykyisellään artikkeleilla on keskimäärin parisataa näyttökertaa. Viime aikojen luetuin juttu on ollut ”Tohmajärven kunta määritteli hintalapun Värtsilän kylä sosiaaliselle hyvinvoinnille” poikkeuksellisen suurella, 2992 näyttökerralla.

Te lukijat teette Värtsin. Toimitus toivookin jatkuvasti niin juttuja kuin juttuvinkkejä myös teiltä lukijoilta. Viedään Värtsi yhdessä entiseen loistoonsa ja suosioon!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *