Kauneimpia Joululauluja laulettiin Värtsilässä

Värtsilän ent. koululla laulettiin kauneimpia joululauluja keskiviikkona 14.12.2022.

”Kauneimmat Joululaulut on Suomen suurin ja laajimmalle levinnyt musiikkitapahtumien sarja, joka viettää tänä vuonna juhlavuottaan. Laulutilaisuuksiin osallistuu noin kolme viidestä suomalaisesta. Kauneimpien Joululaulujen suojelija on tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Kauneimmat Joululaulut -tapahtuma sai alkunsa vuonna 1973, kun seurakuntien työntekijät yhdessä Suomen Lähetysseuran kanssa halusivat kehittää hiljaiseen kolmanteen adventtisunnuntaihin tapahtuman, jossa kerättäisiin varoja lähetystyölle.

Heti ensimmäisenä vuotenaan Kauneimmat Joululaulut -yhteislaulutilaisuuksia järjestettiin lähes 150 seurakunnassa, ja vastaanotto oli innostunutta. Tuskin kukaan silti osasi ajatella, millainen ilmiö niistä kasvaisi vuosien kuluessa. Tänä vuonna Kauneimpia Joululauluja lauletaan 50. kerran.

Vuosien kuluessa Kauneimmista Joululauluista on kasvanut Suomen suurin musiikkitapahtuma – eikä kolmas adventtikaan ole enää kirkoissa hiljainen. Nykyisin Kauneimmat Joululaulut kaikuvat tuhansissa tilaisuuksissa kirkoissa, kauppakeskuksissa, ravintoloissa ja monissa muissa paikoissa ulkomaita myöten aina adventista loppiaiseen.

Vuonna 2019 Kirkon tutkimuskeskuksen kyselyssä kolme viidestä suomalaisesta kertoi osallistuvansa Kauneimmat Joululaulut -tilaisuuksiin ainakin toisinaan, ja Postin kyselyssä ne olivat joulun kolmanneksi paras asia ykkössijan jakaneiden yhdessäolon ja jouluruoan sekä toisen sijan saaneen joululoman jälkeen.

Erityisen suuri ilo on, että tänä jouluna Kauneimpia Joululauluja päästään parin vuoden koronarajoitusten jälkeen taas laulamaan vapaasti”.

Teksti: https://kauneimmatjoululaulut.fi/suomen-suurin-musiikkitapahtuma-kauneimmat-joululaulut-kaikuvat-jo-50-kerran/

Tohmajärven seurakunnan kirkkoherra Mikko Lappalainen.
Kaiuttaret esiintyivät.
Lauluvihko.
Lauluvihkon takana ohjeet lahjoittamiseen.

Jutun Värtsiin toimitti Eira Varonen

1 comment for “Kauneimpia Joululauluja laulettiin Värtsilässä

  1. Värtsilän entisellä koululla tapahtuu ja väkeä on runsaasti. Olisi hyvä jos tämä jatkuisi Tohmajärven Värtsilässä – liki rajaa Suomen puolella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *