Sähkön hinta

Tämä aihe koskettaa meitä kaikkia! Miettilääksi pistänyt jo aiemmin. Viittaan vuoden 2021 korotuksiin keskimäärin +25 %. Lähde: https://energiavirasto.fi/-/kotitalouksien-sahkolasku-kallistui-neljanneksen-vuonna-2021-jyrkin-muutos-sahkolammittajan-laskussa

Kallista on pörssisähkö nyt. Hinta käynyt lähellä 1 €/kWh tällä viikolla.

Kellä kiinteähintainen sopimus voimassa, saavat olla onnellisia! Toivottavasti eivät sähköyhtiöt vaan ala purkamaan sopimuksia kesken sopimuskauden..!

Niille sähköyhtiöille tulee tappiota koko ajan… Konkursseja ja valtion pussilla käyntejä odotettavissa…?

Sähkön omavaraisuus tuotanto pitää saada kuntoon! Kunhan ensitalvesta jotenkin selvitään… kovalla rahalla ja mahd. sähkökatkoilla…

Mikähän on sähkön hinta tulevilla talvipakkasilla.., kun jo nyt plus keleillä hinta on jo tuota luokkaa?

Kuva PKSn sivulta. Lisätietoja https://www.pks.fi/sahkotarjoukset/kotiin/mita-on-porssisahko/
Kuva Vattenfallin sivuilta. Pörssisähkön hinta 31.8.2022. https://www.vattenfall.fi/sahkosopimukset/porssisahko/tuntispot-hinnat-sahkoporssissa/
Vuosivertailu (2021/2022) 31.elokuuta päivältä. Sininen palkki v. 2022.

Lähde Vattenfall https://www.vattenfall.fi/sahkosopimukset/porssisahko/tuntispot-hinnat-sahkoporssissa/

4 comments for “Sähkön hinta

 1. Ei ole kukaan kommentoinut tätä ns. kuumaa perunaa..??

  Kyllä vahvasti tuntuu täällä poterossa (kaivaminen jatkuu) että joku käärii tästä NYT ja tulevana talvena vielä isot voitot! Ja kansalaiset maksaa…!! Kyllä ne purnaa, mutta silti maksaa! Mutta tämäkin asia voisi olla toisin!

  Tälläisille rakenteellisille asioille ja virheellisille sopimuksille pitäisi tehdä jotakin! Jos järjestelmä ei toimi ja on huono siitä pitää päästä eroon! Eikä lähteä tälläiseen pelleilyyn!

  Hullun hommaa! Eikö ole päättäjillämme ole mitään järkeä?

 2. Sitä on vain aina tullu oltua tyytyväinen siihen, että sähkö on! Ja jos on soiteltu mullekki jostaki yhtiöstä ja tarjottu sähköä, oon sanonu, että en ala muuttamaan mittään. JA sillä selevä. Sen verran kattelin nyt PKS sta, että tällä hetkellä minulla oleva OivaPlus maksaa 10,24 kWh syyskuun loppuun asti ja sitten 1.10.-31.12. 22,94 kWh, hinnan nousu on siis yli 100%. Siitä eteenpäin ei oo tietoa.
  Asia, jota olen itsekseni miettinyt on, että nyt ku se alv putoaa vähäks aikaa 24 % sta 10% iin, niin koskeeko alenema VAIN sitä energia osuutta vai MYÖS perusmaksuja ja sähkön siirtoa.
  Ja edelleenkään en rupia muuttelemaan yhtään mitään.
  Ja sitä myös mietin, että eikö sähkön toimituksen ”välittäjät” joutas laittaa pois. Ostettais se sähkö sen tuottajalta. Vai onko semmonen mitenkään mahollista.. Ja miten näitten yhtiöitten TASE ei kestä tappiollista vuotta. Onko neki kaikki persaukisia. Ja jos on, niin miksi. Siksikö, että entiset tuotot on jaettu eri systeemeillä JOILLEKKIN.?

 3. Oli hullun hommaa Fortumin lähteä huolehtimaan Saksan energiahuollosta. Riskianalyysi puuttui. Alv:n alennus sataa sähköyhtiöiden laariin, me kuluttajat vedetään vesiperä. Jos sähköyhtiöitä nyt ei saada jaloilleen kaatuu finanssipuoli ja kansa taas maksaa. Jos Fortumin johtoryhmällä on vähänkään omaatuntoa, olisi aika palauttaa tulospalkkiorahat. V.Putin on valmistellut Euroopan ajamista polviasentoon jo vähintään kymmenen vuotta. Minun perspektiivistä seuraava kylmä talvi näyttää futurit. En ymmärrä miksi meillä ei ole Windfall eli tuulenkaatoveroa. Sähköyhtiöt saavat voittoa ilman että laittavat rikkua ristiin. Lopuksi totean monen sähköyhtiön olevan ulkomaalaisessa omistuksessa.

 4. Järjen sanoja! Kaasu ja sähkö kytketty yhteen markkinoilla!
  Ja mm. Saksa osti ja olisi ostanut halpaa kaasua Venäjältä jatkossakin.. loppu tuli sille!

  Katso mitä mieltä Hjallis on. Julkaistu 15.12.2021

  https://youtu.be/2n9oxMlAz_U

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *