Viikon puheenaiheet vko 31/2022

Sana on vapaa.

Nimipäiviä viettävät elokuun ensimmäisellä viikolla

Ma 1.8. Maire
Ti 2.8. Kimmo
Ke 3.8. Nea, Linnea, Neea ja Vanamo
To 4.8. Veera
Pe 5.8. Salme Sanelma
La 9.8 Toimi, Keimo
Su 7.8. Lahja

12 comments for “Viikon puheenaiheet vko 31/2022

 1. Tämän viikon otsikon nimeksi olisi pitänyt laittaa hiljaisen viikon puheen aiheet.
  Ajankohtaan liittyen laitoin jo jokunen päivä sitten kuvan, mutta ei siitä ole kuulunut mitään. Liekö toimituskunta sidottu historiaan kiinni, ettei ole ketään joka vilkaisisi maileja välillä.
  Valon pilkahduskin oli, kun huomasin elen Niiralan tienkyltti rivistön. Heräsi kysymys, että joku voisi kääntää selko suomelle kylttien tekstit.

 2. Ainakin taaksepäin vilkaisun perusteella Tohmajärven suunnasta tullessa kyltti kertoi, että veli-venäläisen kannattaisi lukaista suomi-mediaa. Kovin näytti veriseltä plakaatti.

 3. Kaikkea se Putini tekee ja saa aikaiseksi.
  Meilläkin on joskus näkyvillä Putinin tekemiä käsittämättömän mielivaltaisia tekosia. Lapsen lapsia kun on päivähoidossa ollut ja keittiöstä löytyy kaaosmainen sotku, niin tekijää ei enää löydy. Niinpä ainoaksi vaihtoehdoksi jää, että voi peevelin Putini minkä tehnyt. Riehunut höpelön lailla meidän keittiössäkin niin kuin Ukrainassa.

 4. Kukahan lie ollut tämänkin lähes 10 vuotta vanhan kyltti skandaalin takana.. =) Onneksi oikeus ja järki voitti! Elyä piti kovasti taivutella… https://vartsi.net/2013/11/22/tasta-on-kysymys/
  On ollut muuten yksi Värtsin historian luetuimpia juttuja!
  Vähän huumoria ja kevennystä sallittaneen..

 5. Hempalle kommentista: 10 pist + Papukaija merkki!

 6. Tämän viikon yhdeksi puheenaiheeksi voisi ehkä sopia se, että tänään Värtsilän – rakas – kirkko täyttää 72 viuotta!

 7. Hei,Hilkka Partanen! Löytyisikö sinulta käsikirjoitus näytelmään”Kuinka Hentusen käy”heräsi mielenkiinto tähän näytelmään kun jokuaika sitten kirjoitit tästä näytelmästä.Esitetty Vanhassa Värtsilässä v.1939 Olitko mukana? Värtsilän kesäteatteri olisi kiinnostunut tuosta näytelmästä.
  Terv.Anneli Hurskainen

 8. Annelille:

  Googlailemalla huomasin, että Lappeenrannan teatteri on esittänyt
  v 1950 kyseistä näytelmää 8 kertaa. Katsojia on ollut 1228.

  Sitä en tiedä, säilyttävätkö teatterit käsikirjoituksia, mutta kannattaisi
  ehkä kysellä, jos Hilkalta ei löydy.

 9. Sota-aikaan tämänsorttisia teoksia näyteltiin rintamateattereissa. Kyseisen teatteriesityksen yhteydessä mainitaan S. Fischer, joka ei välttämättä ole tekijä, vaan oikeuksien omistaja, saksalainen S. Fischer Verlag. Hentusen seikkailuja on seurattu mm. Aunuksen teatterissa 1942. Kannattaa kysyä Näytelmäkulmasta, office@dramacorner.fi .

 10. Urheilu uutiset tämän viikonlopun osalta on luettu ja katsottu.
  KiPan pesis on kulkenut takkuilevasti tänä kesänä, kehitykseen voisi olla apua, jos pelaajille hankkisivat palovaroittimet.

  Jyväskylän autoajeluistakaan kisan päätteeksi ei kuulunut muuta kuin ”Hyvä Soomi”. Voittajan Vihtori Tänakin kehuessa teitä ja järjestelyjä

 11. Eiralle nimppari onnee. Hän ahkera. Aina menossa vähintään kaksi hommaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *