Entiset oppilaat ja ope Patsolan koululla 22.7.2000

Värtsilässä, Patsolan koululla oli 22.7.2000 entisten oppilaiden kokoontuminen.

”Noin 50 vuotiaat tervetuloa”

En muista missä koollekutsu oli julkaistu, kun Värtsi- verkkolehteä ei vielä ollut. Jossain kuitenkin kutsuttiin ”noin 50 vuotiaat” Patsolan koulua käyneet yhteiseen tapaamiseen Värtsilä-päivien aikaan Patsolan koululle.

Ajattelin, että olenkohan myöhässä, kun vanhan koulun rapuilta alkoi jo pitkä jono yltäen keskelle pihaa. Opettaja Teuvo Tikka toppuutteli tulijoita, että kello ei ole vielä soinut, eikä pääse sisälle. Käski arvuutella kuka kukin on ja jäädä jonon hännille. Siellä oli tuttuja ja tuntemattomia. Jotkut muistuttivat jotain tuttua, mutta ei keksinyt ketä.

Kello soi

Kun kaikkien arveltiin olevan paikalla niin opettaja Tikka käski muodostamaan parijonon koska yksi jono alkoi ulottua Tervavaaran tielle asti.

Opettaja päästi entisiä oppilaita yksitellen sisälle samalla itse tunnistaen oppilaansa. Valtaosan hän tunnistikin, vaikka kaikki eivät olleet hänen luokillaan olleetkaan.

Vanhan koulun sisätilat olivat muuttuneet. Höyläpenkki taisi olla paikoillaan sekä kuvalaatikko seinän vieressä. Menisimme vielä uudempaan kouluun, mutta ensin otetaan luokkakuvia ulkorapuilla entiseen malliin. Otetaan kuva vaikka kaikkien kameroihin, kunhan kaikki eivät juokse kuvaa ottamaan samaan aikaan.
Tutustumista ja muisteloita jatkettiin uudemman koulun valoisissa luokissa.

1
2
3
4

Teksti ja kuvat

Alpo Rummukainen

2 comments for “Entiset oppilaat ja ope Patsolan koululla 22.7.2000

  1. Vaan minäpä muistan tapauksen, koska olin yksi koollekutsujista. Ilmoitus julkaistiin Koti-Karjalassa Kettusen Pirjon toimesta. Kutsu kuului: Kaikki opettaja Teuvo Tikan opissa olleet tervetuloa… Tekstissä ei mainittu sanaakaan mistään iästä. Ihmettelimme, että paikalla oli kuitenkin ainakin yksi, joka ei ollut ollut Tikan oppilaana. Mutta hyvä että oli, koska nyt on todisteena mainioita kuvia.
    Hassisen Lelu

  2. Kiitos korjauksesta Leila. Vai noin se menikin. Tuosta alkoi sitten kutsun soveltaminen itselle mieluisampaan muotoon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *