Lämmin, helteinen sää jatkuu!

Nyt nautitaan! Erittäin lämmintä ja hellesäätä on luvassa ensiviikoksi. On kesäkelit kohdallaan lomalaisilla, ja meillä kaikilla muillakin! Tämä lämpö voi tuottaa myös vaikeuksia joillekkin meistä, mm. yöllä liian kuuma nukkua ja työskennellä päivisin. Onneksi on keksitty erilaisia huoneistojen viilennyslaitteita, mm. ilmalämpöpumput ja muut viilennyslaitteet. Ja jos sellaisia ei ole, voi pulahtaa viilentymään järveen, lampeen tai jokeen.

Muistakaamme: nyt on lämmintä esim. +26 ja tulee se talvi taas jolloin on pakkasta -26, ja ylikin. Vaihtelevat ovat nämä lukemat. Äärimmäisyydestä toiseen. Ja kuitenkin joskus tuntuu ettei milloinkaan ole hyvä.. =) Minä en ainakaan vielä valita helteestä…

Alla olevat kuva näyttävät viikon sääenneusteen.

Alla Forecan 10 päivän sää ennuste.

Jutun Värtsiin laittoi Eira

2 comments for “Lämmin, helteinen sää jatkuu!

 1. Lainaus is.fi sivulta 28.6.2022

  ””Akseli Vanhala
  klo 18:24
  TUKALAN helteen Suomeen tuonut korkeapaine ei näytä väistyvän lähipäivinä, vaan vahvistuu entisestään. Tukalin päivä on odotettavissa lauantaina, kun lämpötila vaikuttaa nousevan suuressa osassa maata 30 asteeseen ja yli. Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Henri Nyman sanoo, että kyseessä voi olla hellejakson kuumin päivä.

  Tiistain korkein lämpötila mitattiin Porin lentoasemalla, jossa elohopea nousi puoli viiden jälkeen 32,9 asteeseen.

  – Se alkaa olla aika hurja lukema, eikä olla kovin kaukana kesäkuun lämpöennätyksestä.

  Kesäkuun lämpöennätys on vuodelta 1935 Ähtäristä, jossa mitattiin 33,8 astetta. Sitä ei enää tänään rikota.

  – Kello 17:n jälkeen ei pitäisi enää uusia ennätyksiä tulla.”

  Lue koko juttu täältä https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008913185.html

  Alla Forecan 10 pv:n sääennuste 28.6.2022

  Foreca 10 pv:n ennuste 28.6.2022

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *