Jänisjoen vedenkorkeuden seuranta

Juha Varonen kyseli joku aika sitten Jäneisjoen veden korkeuden tarkkailu tilastotietoja. Johonkin Uudenkylän lammen kokoukseen olisivat tarvinneet.

Mutta, ja taas kerran mutta…
Aikoinaan tarkkailuryhmän tiimoilta laitoin ihan listan Kylätalon seinälle johon aluksi malliksi merkkasin joitakin tietoja. Pitäjäyhdistyksessä piti olla nimetty henkilö joka päivittäisi listaa. Hyvin oli päivitetty, lista oli kadonnut ja kukaan ei tiennyt milloin ja minne. Laitan tässä kuvien kera edes jotain osviitaksi mistä voi päätellä jotain veden korkeusvaihteluista.Vuoden 18  kuvista ja seurantalistasta voi päätellä korkeus vaihtelut ja saada dokumentaalisia lukuja projektin tuottamasta korkeusmittarista. Itse olen aikoinaan 80 luvulla mitannut pappilan rannasta vuodenaikaisen korkeuseron 2,7 metriä 

Onpa vesi noussut vaudilla !

Tilanne tänä vuonna 2022


 
Heino Turunen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *