Lintujen ruokintapaikan kuvia

Jänis nautiskeli lintujen ruokintapakalla kaurajäämiä, ne varmaan maistuivat, koska viihtyi pitkän aikaa maisemissa.

Kauroja on myös toisessa paikassa, jossa jänö myös käy melkein joka yö..


Joskus vuosia sitten asensin valon seinälle,nyt sillä oli käyttöä.Vaikka kamerat vähän temppuilevat,onnistuin kuitenkin kuvaamaan sitä. Jo aiemmin kuvasin ilman lisävaloa, oli toki tuo Luojan yövalo eli kuu.

Kalle_Matti Väänänen

3 comments for “Lintujen ruokintapaikan kuvia

 1. Jäniksen jälkiä yön jäljiltä on ilmestynyt pihapiiriin pitkin talvea, mutta nyt on rusakkokin löytänyt herkuttelu paikan. On ruvennut illasta ja aamuisin käymään lintulaudan juurella napsimassa varpusten laudalta maahan viskomat jyvät.
  Meillä ruokitaan linnut päivittäin, siten, että aamulla kaadetaan lintulaudalle mukillinen jyviä. Heti niitä tulee tinttejä, varpusia ym. Varpuset, kun ei mahdu koko parvi laudalle niin ne jotka ensin kerkeää viskovat suurimman osan siemenistä maahan josta muut ne noukkivat. Ilmeisesti traditio johtunee siitä, että se maasta noukkiminen on niiden luontainen ruokailu tapa.

 2. Yksi oleellisen mielenkiintoinen kokeilu unohtui edellisestä.
  Vaimo oli jostain romaanista lukenut mustarastaista ja puolukoista.
  Niinpä kokeiltiin kikkaa. Pakasteesta puolukoita ja ripoteltiin maahan lintulaudan juurelle.
  Pappilanpellon alueen rastaat, kun tulivat katsomaan mitä tuotiin, niin alta aika yksikön hävisi puolukan parempiin suihin. Ja, kun vietiin lisää niin samoin kävi niillekin Enempää ei viety jätettiin vähän itsellekin.

 3. Kiitos vinkistä. Puolukoita en ole kokeillutkaan. Mustikoita laitoin, mutta ei oikein kelpaa.
  Keltasirkut syö maasta niinkuin mustarastaatkin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *