Sähkö tulee töpselistä

Olen ollut lomaparatiisissani muutaman päivän.

Alkuun oli jonkun verran hoidettavia asioita, mutta suurin osa ajasta on mennyt tyyliin”aika mennee aatellessa, päivät päätä käännellessä”.

Nämä muutaman päivän mittaiset jalottelureissut ovat oikeasti aivan siunaukseksi sopivaa omaa aikaa. Pienistä huushollihommistakin saa ”mitäsinäsielläteet-kyselijöille” laadittua kunnon kertomuksen siitä kuinka olen taas siivonnut ja leiponut. Enhän minä heille esitä asiaa niin, että ”puistelin maton” ja ”paistoin pienen kakun”.

Tänään oli sähkö pois vajaan kolme tuntia. Heti tuli mieleen, että onkohan tämä joku etukäteisinfo, että ei se kokoaikainen sähkön saanti ehkä tule olemaan aivan satavarma asia. Vaikka tiesin tai ainakin ymmärsin, että myrskyn aiheuttama sähkökatko oli kyseessä. Silti, pisti miettimään.

Ehkä se katko oli hyväksi. Sain siirrettyä ”toimiston” pienempään huoneeseen ja stailattua olokkarin entiseen muotoon, elikkä sohva toisin päin ja tv peräseinälle. Nyt on hyvä. Tai ainakin parempi..

Kunnon myrsky on ollut aamuyöstä lähtien.
Onneksi olen syksyllä jättänyt tänne myös yhdet toppahousut. Ne olivat tarpeen. Kävin aamulla tuulettamassa itseäni aamumyrskyn aikana kylän raitilla. Yhdet ihmisen jäljet ja koiran jäljet näin reissullani. Siis tosiaan jäljet, en niitten tekijöitä.
Minähän olen silläkin lailla höpelö, että tykkään myrskysäästä. Kun ei tarvitse autolla lähteä mihinkään, eikä muutenkaan. Ja kun vielä tietää, että sieltä pääsee lämpimään pirttiin sitten kun siltä tuntuu.

Reissulta palatessa olikin sitten oikein renttevä olo, semmoinen, että virtaa on.

Kun sain itseni siivottua siistihköön kuntoon, tuunasin aamun kaurapuuron jämistä kaksi komeaa leipää. Ja lisäksi vielä pienen kakkupohjan. Siitä tuli oikein sopiva hilloilla ja kermalla täytetty kakkunen.

Onneksi kerkesin nuo värkätä ja kahvit keittää ennen kuin sähköt menivät poikki. Eipä ollut pk-seuraa, lähetin vain tarjottavista kuvan Darlingille kotiin.

Mikäpä tässä, nyt on sähköä taas. Puhelin latautumassa, televisio lappaa uutisia ja minä tässä tietokoneella naputtelen. Pirtti on lämmin, ruokaa on ja muuta tarviketta.

Kun saa asua maassa, jossa asiat toimivat, eikös se ole kiitoksen aihe. Ou jee, kiitos!

4 comments for “Sähkö tulee töpselistä

  1. Kiitos kivasta kirjoitu ksestasta!

  2. Siltä varalta, että töpselisähköä ei tule, ostin kaupasta sellaisen ledilampun joka jää palamaan silloin sähköä ei tule. Lamppu on tavallisen hehkulampun näköinen ja kierretään hehkulampun kantaan. Siinä on kai pieni akku, jota töpselisähkö lataa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *